Pamukkale Termal Turizmin Baskentligine Soyundu

24-09-2014

Pamukkale Termal Turizmin Baskentligine Soyundu

Baskan Gürlesin, söz konusu amaç dogrultusunda Denizli Vali Yardimcisi Ismail Soykan, Pamukkale Kaymakamligi yetkilileri, Pamukkale Belediyesi Baskan Yardimcilari ve belediye çalisanlarindan olusan 16 kisilik ekiple, kisa süre sonra Almanya ve ÇEK Cumhuriyeti’ne giderek buradaki dünyanin önde gelen termal sehirlerinde incelemelerde bulunacak.
   -KARAHAYIT ADIM ADIM INCELENDI-
   Aralarinda Baskan Gürlesin ve Vali Yardimcisi Soykan’in da bulundugu söz konusu ekip, Almanya ve ÇEK Cumhuriyeti incelemesi gezisi öncesinde, Karahayit’a çok anlamli bir ziyaret düzenledi. Gün boyu süren inceleme gezisi, TOKI’nin yapimini sürdürdügü apart termal tesisleriyle basladi. Ardindan Karahayit’ta kazi çalismalari sürdürülen antik yerlesim birimlerinde inceleme yapildi. Baskan Gürlesin ve beraberindekiler, Karahayit’ta yerli ve yabanci turistlere hizmet veren pazaryerini de bastan sona gezdi. Ekip ayrica, mevcut konum itibariyle faaliyetini sürdüren termal apartlari da inceledi. Gezinin son bölümünde ise termal saglik ve kür merkezi alaninda Türkiye’nin lokomotifi konumundaki büyük otellerde inceleme yapildi. Baskan Gürlesin, Karahayit Mahallesi sakinleri ve turizm isletmecisi esnaflarla, inceleme gezisi boyunca beklentilerini ve görüslerini dinledi.
  Pamukkale Belediye Baskani Hüseyin Gürlesin, inceleme sonrasinda bir degerlendirmede bulunarak ekip olarak Karahayit’a düzenledigi ziyaretin önemine isaret etti.
   -BÜYÜK HEDEFLERIMIZ VAR-
   25 Eylül’de Almanya ve ÇEK Cumhuriyeti’ne yönelik bir çalima programi hazirlandigini kaydeden Baskan Gürlesin, su görüslere yer verdi:
   ‘Bu çalisma programimiz, özellikle Pamukkale, Karahayit ve Akköy gibi termal yerlesim birimlerimizi ilgilendiriyor. Ekip, 16 kisiden olusuyor. Almanya ve ÇEK incelemesi öncesinde Karahayit’ta yeni yapilan tesisleri yerinde görmek istedik. Termal turizmin neresindeyiz bunu ekip olarak bilmemiz gerekir. Bu nedenle gidecegimiz yerlerle bizim yerlerimizi kiyaslayacagiz. Oradaki inceleyecegimiz tesislerle bizim yapacagimiz tesislerin nasil olmasi gerektigi konusunda fikir edinecegiz. Ekibimizle birlikte inceleme yaparak buradaki vatandaslarimiz için neler yapabilecegimizi de belirlemeye çalisiyoruz.
   Amacimiz termal turizmde verimliligi daha da artirmaktir. Almanya ve ÇEK ziyareti öncesini ve sonrasini tekrar degerlendirme yapacagiz.
Pamukkale Belediyesi olarak neler yapmamiz gerekir, bunu masaya yatiriyoruz. Karahayit, Pamukkale ve ülkemize daha iyi daha kaliteli hizmet etmek için yurt disi ziyareti öncesi burada yapmamiz gerekenleri yerine getirdik. Yeni kurulan bir belediye olmamiza ragmen büyük hedeflerimiz var. Allahin verdigi bu büyük nimeti en verimli sekilde gün yüzüne çikartip halkimizin hizmetine sunmak istiyoruz. Bu amaçla gecenin ilerleyen saatine kadar Karahayit’ta inceleme yaptik. Vatandaslarimiz bizi izlemeye devam etsin. Çok güzel hizmetler yapmaya devam edecegiz.’
   Baskan Gürlesin, Karahayit’daki inceleme ve durum tespitinin, Almanya ve ÇEK Cumhuriyeti öncesinde çok faydali oldugunu sözlerine ekledi.