PAMUKKALE BELEDİYESPOR ŞAMPİYONLUK İSTİYOR

25-11-2022

PAMUKKALE BELEDİYESPOR ŞAMPİYONLUK İSTİYOR

Pamukkale Belediyespor’un tekerlekli sandalye basketbol takımı 2022-2023 sezonuna hazır. Sezona “Şampiyonluk” parolasıyla başlayacak olan mavi-beyazlı takım sezonun ilk maçında Pazar günü Malatya Büyükşehir Belediyespor’u konuk edecek.

Pamukkale Belediyespor’un ilk aktif branşı olan tekerlekli sandalye basketbol takımı 2022-2023 sezonuna hazır. Mavi-beyazlı takım geçen sezon ilk kez yer aldığı Tekerlekli Sandalye Basketbol 2. Lig’de 2021-2022 sezonunu 4. sırada tamamlamıştı. Yeni sezon öncesi hazırlıklarını antrenör Erol Kayhan gözetiminde yapan Pamukkale Belediyespor, kadrosunu 3 oyuncuyla güçlendirdi. Geçen sezon Amasya Gümüşhacıköy takımında forma giyen Veysel Ertek, İzmir Karşıyaka Engelliler Spor Kulübü’nden Ozan Kök ile geride kalan sezonu Aydın Genç Efeler takımında geçiren Bulgaristanlı Alberto Nasov İvanov yeni sezonda Pamukkale Belediyespor’un başarısı için ter dökecek. Geçen yıl kadroda yer alan Hüseyin Çelikel ise Mardin Kızıltepe Engelliler Spor Kulübü’ne transfer oldu. Pamukkale Belediyespor hazırlıklarını İzmir’de İzmir Büyükşehir Belediyespor ve Bornova Barışgücü takımlarıyla hazırlık maçı yaparak tamamladı. Mavi-beyazlı takım 2022-2023 sezonunun açılışını 27 Kasım 2022 Pazar günü saat 12.30’da Hasan Güngör Spor Salonu’nda Malatya Büyükşehir Belediyespor maçıyla yapacak. Pamukkale Belediyespor, 3 takımın 1. Lig’e çıkacağı sezonda hedefini şampiyonluk olarak belirledi.

“BU SENE UMUTLUYUZ”

Takımın yeni transferi Alberto Nasov İvanov, Pamukkale Belediyespor’a geldiği için mutlu olduğunu ifade ederek, “Yeni takımımda hedefimiz şampiyonluk. Pamukkale Belediyespor’un hedefine ulaşması için elimden gelen tüm katkıyı vereceğim. Antrenörümüz ve sporcu arkadaşlarım bana çok yakın davrandı. Böyle bir takım oluşturduğu ve desteklediği için Pamukkale Belediye Başkanımız Avni Örki’ye teşekkür ediyorum” dedi. Takımın antrenörü Erol Kayhan ise “Geçen yıl ilk defa bu ligde mücadele edip ligi 4. sırada bitirmiştik. Averajla birinci ligin kapısından döndük. Bu sene hazırlıklarımıza daha erken başladık. Birinci lige yükselebilmek adına çalışmalarımızı 2 aydır, haftada 4 gün sürdürdük. Bu sene istediğimiz sonuçları alıp, kayıpsız bir şekilde üst lige çıkmak istiyoruz. İnşallah aramıza yeni katılan sporcularımız hedefimize ulaşmamızda etkin rol oynayacaklar. Yöneticilerimiz her zaman bizim yanımızdalar. Bu Pazar günü saat 12.30’da Hasan Güngör Spor Salonu’nda Malatya Büyükşehir Belediyesi takımı ile bu senenin ilk maçını yapacağız. Malatya takımı da geçen seneye göre kadrosunu çok güçlendirdi. Süper Lig’den 2 oyuncu transfer ettiler. Güzel bir maç olacağını düşünüyorum. Bize her zaman destek veren Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ile kıymetli yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca tüm sporseverleri takıma destek olmaya davet ediyorum” dedi.