PAMUKKALE ALZHEİMER MERKEZİNE MİMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNDEN TAM NOT

12-10-2022

PAMUKKALE ALZHEİMER MERKEZİNE MİMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNDEN TAM NOT

Yapımı devam eden Pamukkale Belediyesi Yüksel-Turan Abalıoğlu Gündüzlü Alzheimer ve Yaşlı Rehabilitasyon Merkezi, mimarlık bölümü öğrencilerinden tam not aldı.

Pamukkale Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri, Pamukkale Belediyesi ve hayırsever Abalıoğlu ailesinin işbirliğiyle yapımına devam edilen Pamukkale Belediyesi Yüksel-Turan Abalıoğlu Gündüzlü Alzheimer ve Yaşlı Rehabilitasyon Merkezi incelemelerde bulundu. Denizli’deki bakım merkezlerinin mimarisini inceleyen mimarlık bölümü öğrencileri, hem Denizli hem de Pamukkale ilçesi için ayrı bir değer taşıyacak olan Pamukkale Belediyesi Yüksel-Turan Abalıoğlu Gündüzlü Alzheimer ve Yaşlı Rehabilitasyon Merkezi’ne tam not verdi.

“AVNİ ÖRKİ BAŞKANA TEŞEKKÜR EDERİZ”

Mimarlık bölümü öğrencilerine eşlik eden Türkiye Alzheimer Derneği Denizli Şubesi Başkanı Hülya Hatice Eryılmaz, yapımı devam eden proje ile ilgili öğrencilere bilgiler verdi. Eryılmaz, “Geçmişte yaptığımız bir seminerde öğrencilerimizle tanıştık. Birçok soruları vardı ve o gün çok heyecanlı olduklarını gördük. Bizde onlara Pamukkale Belediyemizin ve Abalıoğlu hayırseverimizin işbirliğiyle hayata geçirilecek olan bu Gündüzlü Alzheimer ve Yaşlı Rehabilitasyon Merkezi hakkında kısa ön bilgi vermiştik ama kendileri bunu yerinde görmek istediler. Hocalarıyla birlikte bugün buradalar. Bugünkü programı bizlere organize eden ve bu yaşam merkezindeki gelişmeleri gün gün takip eden emekleri yadsınamaz olan Pamukkale Belediye Başkanımız Avni Örki’ye çok teşekkür ediyorum” dedi.

DİĞER BAKIM MERKEZLERİNDEN DAHA FARKLI

Pamukkale Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Gözde Kan Ülkü, öğrencileri ile bakım teması üzerine çalıştıklarını söyledi. Kanülkü, “Bakım son dönemlerde çok karşılaştığımız bir kavram. Öğrencilerimizle Denizli’deki belli başlı bakım merkezlerini gezdik. En son durağımızda Pamukkale Belediyesi Yüksel-Turan Abalıoğlu Gündüzlü Alzheimer ve Yaşlı Rehabilitasyon Merkezi oldu. Burası son derece önemli bir proje. Bu bakım merkezileri ile hastaların yaşam standardının yükselmesi, iyi mekânlarda yaşamlarını devam ettirebiliyor olmaları önemli” diye konuştu. PAÜ Mimarlık Bölümü 3. sınıf öğrencisi Mustafa Solakoğlu da, bu projenin mimari olarak farklı olduğunu belirterek, “Öncelikle şunu söyleyeyim biz buraya gelmeden önce iki farklı bina gezdik. Burası diğerlerinden çok daha farklı olarak içinde bir ağaç barındırıyor. Bu ağaçta gerçekten bir doğal alan hissiyatı veriyor. Hastaların bulunduğu bir mekânda bir ağacın bulunması gerçekten doğal bir hava katması burayı apayrı bir alana çeviriyor bence. Odalara baktığımız zaman ortada toplanma ve genişleme durumu söz konusu bu da gerçekten hastalar için önemli bir durum. Bu güzel projede emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.