PAMUKKALE BELEDİYE MECLİS ÜYESİ MEHMET YARA ETİK ELÇİSİ SEÇİLDİ

10-02-2020

PAMUKKALE BELEDİYE MECLİS ÜYESİ MEHMET YARA ETİK ELÇİSİ SEÇİLDİ

Pamukkale Belediye Meclisi’nde yer alan isimlerden ve en genç üye unvanına sahip olan 23 yaşındaki Mehmet Yara, önemli bir göreve getirildi. Etik Kurulu, ülke genelinde belediyelerden 15 kişiyi etik elçisi olarak belirledi. Bu isimlerden biri de Pamukkale Belediye Meclisi’nin Ak Partili üyesi Mehmet Yara oldu. Kurulun Antalya’da yaptığı çalıştaya katılan Mehmet Yara, Ege Bölgesi’ni temsilen “Etik Elçisi” olarak görevlendirildi. Konuyla ilgili olarak Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, meclis üyelerini bilgilendirirken "Etik Kurulu, son toplantısında Etik Elçileri’ni seçti. Dünyanın her yerinde görev yapacak olan bu Etik Elçileri’nden biri de meclisimizin en genç üyesi olan Mehmet Yara kardeşimiz oldu. Mehmet Yara, görevlendirilen kişiler arasında en genci. Kendisine bu görevinde başarılar dilerim” dedi.

KURULUN EN GENÇ ÜYESİ

Pamukkale Belediye Meclis Üyesi Mehmet Yara ise geçtiğimiz günlerde Antalya’da Kamu Görevlileri Etik Kurulu’nun çalıştayı yapıldığını belirterek, “Etik Kurulu, yerel yönetimlerde etik farkındalığının oluşmasını amaçlıyor. Bunun için de ülke genelinde belediyelerden ‘Etik Elçisi’ seçildi. Sayın Köksal Toptan başkanlığındaki Kamu Görevlileri Etik Kurulumuzun düzenlediği, Yerel Yönetimler ve Etik Çalıştayı çerçevesinde program sorumlularımız ve katılımcılarımızın desteğiyle Etik Elçisi görevine seçilmiş olmaktan mutluluk duyuyorum. Yerel Yönetimlere gençlerin aktif katılımını sağlamak açısından, etik kavramını daha yakından incelemek ve yaygınlaştırmak için gençler olarak biz de varız. Etik Elçiliği, atama yoluyla değil proje katılımcıları ve proje ekibi tarafından teklif edilen gönüllü bir görevdir. Bana bu görevi layık görenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.