KARAHAYIT'A KENT ORMANI 16.04.2018

Pamukkale Belediyesi termal turizme destek sa─člayacak önemli bir projeyi daha hayata geçirdi

KARAHAYIT’A KENT ORMANI

‘Pamukkale’de ya┼čamak ayr─▒cal─▒kl─▒d─▒r’ slogan─▒ ile ilk günden bu yana hizmetlerine devam eden Pamukkale Belediyesi, turizm ile ilgili önemli bir projeyi daha hayata geçirdi. Geçti─čimiz günlerde Avrupa Tarihi Termal Kentler Birli─či’ne de üye olan Pamukkale Belediyesi, son olarak termal sa─čl─▒k ile ilgili konaklama süresini art─▒rmaya destek verecek olan Karahay─▒t Kent Orman─▒’n─▒ tamamlad─▒. Ba┼čkan Gürlesin, Pamukkale Belediyesi’nin att─▒─č─▒ önemli ad─▒mlarla kent turizmine büyük destek sa─člad─▒─č─▒n─▒ ifade ederek, “Termal sa─čl─▒k için Karahay─▒t’a gelenler ba┼čta olmak üzere tüm halk─▒m─▒z─▒n kullanaca─č─▒ Karahay─▒t Kent Orman─▒ büyük bir eksikli─či giderecek” dedi.

Pamukkale ─░lçesi’ni birkaç y─▒lda farkl─▒ bir bak─▒┼č aç─▒s─▒ ile daha ya┼čanabilir hale getiren Pamukkale Belediye Ba┼čkan─▒ Hüseyin Gürlesin, termal sa─čl─▒k turizminin merkezi olan Karahay─▒t Mahallesi’nde 510 bin metrekarelik alanda do─čayla iç içe tüm bölgeye, ilçeye ve nihayetinde il geneline de─čer katacak dev projeyi tamamlad─▒klar─▒n─▒ bildirdi. Kuruldu─ču 2014 y─▒l─▒ndan bu yana kent turizmini canland─▒racak önemli projelere imza atan Pamukkale Belediyesi, Kocaçukur’un i┼čletmesini alarak halk─▒ Pamukkale ile bulu┼čturmak için önemli bir ad─▒m att─▒. Karahay─▒t –Pamukkale-Akköy bölgesinde yap─▒lan bisiklet ve yürüyü┼č yollar─▒ ile önemli bir eksikli─či daha gideren Pamukkale Belediyesi, son olarak Avrupa Tarihi termal Kentler Birli─či’ne üye olarak Denizli’nin turist say─▒s─▒n─▒n artmas─▒na destek vermi┼č oldu.

KARAHAYIT’A KENT ORMANI YAPILDI

Pamukkale Belediyesi, 2. Uluslararas─▒ Termal Sa─čl─▒k Zirvesi, Pamukkale Spor Oyunlar─▒ ve Gastro Pamukkale gibi önemli projelerde de yer al─▒rken, Karahay─▒t’a önemli bir hizmet daha sa─člad─▒. Pamukkale Belediye Ba┼čkan─▒ Hüseyin Gürlesin, termal sa─čl─▒k turizminin merkezi olan Karahay─▒t Bölgesi’nde yakla┼č─▒k 2 milyon TL’lik dev yat─▒r─▒m─▒n birinci etab─▒n─▒n tamamland─▒─č─▒n─▒ ve halk─▒n hizmetine sunduklar─▒n─▒ belirtti. Gürlesin, “Karahay─▒t Mahallemizde 510 bin metrekarelik bir alan─▒ at─▒l vaziyetten kurtararak, do─čayla iç içe, içerisinde bisiklet ve yürüyü┼č yollar─▒n─▒n, çocuk oyun alanlar─▒n─▒n, piknik alanlar─▒n─▒n ve do─čal suyun da bulundu─ču Kent Orman─▒’n─▒ halk─▒m─▒z─▒n hizmetine sunmaktan onur duyuyoruz” dedi.

“KARAHAYIT’IN HAKETT─░─×─░ NOKTAYA GELMES─░ ─░Ç─░N GAYRET SARFED─░YORUZ”

“Tüm ilçe ile birlikte Karahay─▒t’─▒n da hak etti─či noktaya gelmesi için bütün gayretimizi gösteriyoruz” diyen Pamukkale Belediye Ba┼čkan─▒ Hüseyin Gürlesin, “Belediye kurulduktan sonra 510 bin metrekarelik alan─▒ ald─▒k. Ben buradan Orman ve Su ─░┼čleri Bakan─▒m─▒za çok te┼čekkür ediyorum. Bize güvenerek 510 bin metrekarelik kent orman─▒n─▒n bize devredilmesi bu bölge için çok önemliydi. Tabi hizmet etme derdinde oldu─čumuzdan, buras─▒n─▒n daha iyi bir hale getirilmesi ile ilgili çabalar─▒m─▒zla bir planlama yapt─▒k. Bunu 510 bin metrekare kent orman─▒n─▒n birinci etab─▒ olan 55 bin metrekarelik alan ┼ču anda bitmi┼č vaziyette. Halk─▒m─▒z─▒n hizmetine sunduk”. Ba┼čkan Gürlesin, Pamukkale Belediye Ba┼čkanl─▒─č─▒ ve Güney Ege Kalk─▒nma Ajans─▒ i┼čbirli─či ile Termal Kentte Do─čayla Bulu┼čma Projesi kapsam─▒nda Termal sa─čl─▒k turizmine katk─▒ sunacak, yerli ve yabanc─▒ turistlerin ilgisini çekerek onlara sa─čl─▒k odakl─▒ bir ya┼čam sunacak Karahay─▒t Mahallesinde bulunan Karahay─▒t Kent Orman─▒ Projesi’nin yakla┼č─▒k maliyetinin 2 milyon TL’yi buldu─čunu söyledi.

“KARAHAYIT ÇOK DE─×─░┼×T─░”

K─▒sa sürede tamamlanan Denizli’ye özellikle termal sa─čl─▒k için gelen ve günübirlik olarak kalan vatanda┼člar─▒n süreyi uzatmas─▒n─▒ sa─člayacak olan Karahay─▒t Kent Orman─▒, bu konuda önemli özelliklere sahip. Karahay─▒t Kent Orman─▒’nda 500 metrelik Bisiklet Yolu, 500 metrelik Sa─čl─▒k Yolu, 30 metrekare Bisiklet ─░stasyonu, 12 metrekare Güvenlik Kulübesi, 30 metrekare Mescit, 36 metrekare Hat─▒ra Tepesi, 500 metre Araç Yolu, 337 metrekare Çocuk Oyun Alan─▒,  6 adet içme suyu ve 1 adet termal su çe┼čmesi, Yürüyü┼č Yollar─▒, Piknik Alanlar─▒, Fitness Alanlar─▒, Oturma Banklar─▒, WC, Büfe bulunuyor. Ayr─▒ca düzenlenen alan─▒n tamam─▒n─▒n ayd─▒nlatma ve otomatik sulama sistemleri tamamland─▒. Pamukkale Belediye Ba┼čkan─▒ Hüseyin Gürlesin, “Pamukkale Belediyesi olarak bizler eser b─▒rakmak istiyoruz. Çabam─▒z kal─▒c─▒ eserlerle bölgeye, daha sonra ilçeye ve nihayetinde de ilimize de─čer katacak eserlerin yap─▒lmas─▒ gerekiyor. Bu anlamda da böyle bir eseri yapmaktan büyük bir onur duydu─čumuz ifade etmek istiyorum. Halk─▒m─▒z─▒ Karahay─▒t’a davet etmek istiyorum. Günümüz itibariyle Karahay─▒t, 3 y─▒l önceki Karahay─▒t’la k─▒yaslanmayacak bir noktaya geldi. Karahay─▒t’a hiç gelmeyenlere bir an önce gelmelerini, en son bir iki y─▒l önce gelenlere de ben özelikle Karahay─▒t’a davet ediyorum. Karahay─▒t’ta belediye olarak yapm─▒┼č oldu─ču yerleri özellikle gezmelerini tavsiye ediyorum. Bu çal─▒┼čmam─▒z bisiklet ve yürüyü┼č yollar─▒yla piknik alanlar─▒yla, oyun alanlar─▒yla, içerisindeki do─čal suyuyla nezih bir ortam oldu─čunu dü┼čünüyorum. Vatanda┼člar─▒m─▒z gezdi─činde gerçekten bu bölgenin farkl─▒ bir noktaya geldi─čini görecekler. Karahay─▒t Kent Orman─▒’n─▒n tüm halk─▒m─▒za hay─▒rl─▒ olmas─▒n─▒ diliyorum” diye konu┼čtu.