PAMUKKALE'DE VATANDA┼× DA MEMNUN ESNAF DA 29.01.2018

Havalar─▒n so─čumas─▒ ile birlikte önemi daha anla┼č─▒lan kapal─▒ pazaryerleri projesiyle, Pamukkale Halk─▒’n─▒n te┼čekkür etti─či Pamukkale Belediye Ba┼čkan─▒ Hüseyin Gürlesin, “Mahallelerimizdeki Pazar yerlerimizi bölge baz─▒nda ele alarak projelendiriyoruz” dedi. Özellikle k─▒rsal kesimde tar─▒mla u─čra┼čan çiftçilerin ürettikleri ürünleri arada komisyoncu olmadan direkt sat─▒┼č─▒n─▒ yapabildi─či yer olan semt pazaryerleri, özellikle Ege Bölgesi’nin kemikle┼čmi┼č al─▒┼čkanl─▒klar─▒n biri diyebiliriz. Bu do─črultuda, bu bölgede vatanda┼člar─▒n yerel yönetimden ilk beklentileri aras─▒na kapal─▒ pazaryeri oluyor. Pamukkale Belediye Ba┼čkan─▒ Hüseyin Gürlesin, bu konuda 68 mahallenin tamam─▒na hitap edebilecek, bölge baz─▒nda önemli noktalarda pazaryeri yap─▒yor ya da mevcutlarda onar─▒m çal─▒┼čmalar─▒ gerçekle┼čtiriyor. “Pamukkale Belediyesi olarak bütün mahallerimize hizmet etmeye çal─▒┼č─▒yoruz” diyen Ba┼čkan Gürlesin, göreve geldikleri günden bu yana sadece merkez mahallelerde de─čil, Gözler’den Cankurtaran’a kadar tüm mahallere önem verdiklerini ifade etti. Ba┼čkan Gürlesin de bu bölgelerde öncelikli olarak altyap─▒ ve üstyap─▒ çal─▒┼čmalar─▒yla birlikte pazaryerlerinin bak─▒m ve onar─▒m─▒ ile gerekli olan önemli noktalarda kapal─▒ pazaryerleri in┼čas─▒n─▒ gerçekle┼čtiriyor.

PAMUKKALE’DE SEMT PAZARYERLER─░N─░N EKS─░KLER─░ G─░DER─░L─░YOR

Pamukkale Belediye Ba┼čkan─▒ Hüseyin Gürlesin, her y─▒l mevcut pazaryerlerinde onar─▒m-bak─▒m ve yenileme çal─▒┼čmalar─▒ yapt─▒klar─▒n─▒ ifade ederek, Akhan, Akköy, Çe┼čmeba┼č─▒, Güzelp─▒nar, Kurtluca, P─▒narkent, Uzunp─▒nar mahallelerinde yeni ba┼čtan in┼ča ettikleri Kapal─▒ pazaryerlerine 2017 y─▒l─▒nda Küçükdere ve Yukar─▒┼čaml─▒ kapal─▒ pazaryerlerinin de eklendi─čini bildirdi. Pamukkale Belediyesi taraf─▒ndan, 2015 y─▒l─▒nda, 8 bin nüfusa sahip olan P─▒narkent’te, 2 bin 250 metre kare kapal─▒ alana sahip, 5 dükkan, 25 araçl─▒k otopark─▒, bay, bayan tuvalet, zab─▒ta odas─▒ ve mescidin de yer ald─▒─č─▒ kapal─▒ pazaryeri yap─▒lm─▒┼čt─▒. Yine ayn─▒ y─▒l, Akköy’de toplam 220 metrekare dükkan alan─▒ bulunan, 2 bin 100 metrekare kapal─▒, 2 bin 500 metrekare aç─▒k alan─▒ bulunan Akköy Kapal─▒ Pazaryeri, yakla┼č─▒k 1 milyon 100 bin liral─▒k bir yat─▒r─▒mla gerçekle┼čti.

VATANDA┼×LAR TE┼×EKKÜR ED─░YOR

Belediye Ba┼čkan─▒ Hüseyin Gürlesin, Akköy ve P─▒narkent kapal─▒ pazaryerleri gibi, Akhan, Çe┼čmeba┼č─▒, Güzelp─▒nar, Kurtluca, Uzunp─▒nar mahallelerinde de kapal─▒ pazaryeri in┼ča ettiklerini söyledi. Ayr─▒ca, 2017 y─▒l─▒nda da, Küçükdere ve Yukar─▒┼čaml─▒ kapal─▒ pazaryeri projelerini tamamlad─▒klar─▒n─▒ sözlerine ekleyerek, ilerleyen dönemler içinde, mahalleleri bölge baz─▒nda ele alarak, bölgenin ihtiyac─▒na göre, önemli noktalarda pazaryerleri için gerekli planlama çal─▒┼čmalar─▒n─▒n devam etti─čini belirtti. K─▒┼č aylar─▒nda Pazar al─▒┼čveri┼činin gerçekten zor oldu─čunu dile getiren vatanda┼člar, kapal─▒ pazaryerlerinin kendileri için önemli oldu─čunu söylediler. Pazar al─▒┼čveri┼čine gelen vatanda┼člar, hem so─čuktan hem de s─▒caktan koruma noktas─▒nda önemli olan kapal─▒ pazaryerlerindeki çal─▒┼čmalar için Pamukkale Belediye Ba┼čkan─▒ Hüseyin Gürlesin’e te┼čekkür ettiler.

GÜVEN─░L─░R TARTI UYGULAMASI DEVAM ED─░YOR

Pamukkale Belediyesi taraf─▒ndan, mevcut pazaryerlerinin zeminlerinde, çat─▒lar─▒nda onar─▒m çal─▒┼čmalar─▒ ile birlikte, Pazar esnaf─▒n─▒n ve vatanda┼člar─▒n talebine göre tuvalet ya da mescit gibi talepleri de yerine getiriliyor. Belediye Ba┼čkan─▒ Gürlesin, tüm bunlarla birlikte vatanda┼člar─▒n daha güvenli ve sa─čl─▒kl─▒ bir ┼čekilde al─▒┼čveri┼č yapabilmeleri için Belediye Zab─▒ta ekiplerinin de her Pazar günlerinde denetimlerine devam ettiklerini söyledi. Ba┼čkan Gürlesin ayr─▒ca, Pazar yerlerinde geçti─čimiz y─▒l hayata geçirdikleri güveniler tart─▒ uygulamas─▒n─▒n vatanda┼čtan tam destek ald─▒─č─▒n─▒ hat─▒rlatarak, “Biz her hizmetimizle halk─▒m─▒z─▒n rahat─▒n─▒ sa─člamaya çal─▒┼č─▒yoruz. Kapal─▒ pazaryeri halk─▒m─▒z─▒n ve pazar esnaf─▒m─▒z─▒n daha rahat al─▒┼č veri┼č yapmas─▒ için çok önemli. Biz göreve geldi─čimizden beri bu konuda önemli çal─▒┼čmalar yap─▒yoruz. Bir çok mahallemizde kapal─▒ pazar yeri yaparken, var olan pazaryerlerinin bak─▒m─▒ ve onar─▒m─▒n─▒ da yap─▒yoruz. Ayr─▒ca pazar yerlerine koydu─čumuz tart─▒lar─▒n temel amac─▒, al─▒┼čveri┼č yapan vatanda┼člar─▒m─▒z─▒n akl─▒nda kilogramla sorusunun kalmamas─▒. Bu uygulamadan sadece vatanda┼člar de─čil; esnaf─▒m─▒z da bu uygulamadan memnun. Sonuç olarak biz halk─▒m─▒z─▒n rahat─▒ için çe┼čitli konularda önemli çal─▒┼čmalara imza atmaya devam edece─čiz” dedi.