Pamukkale Belediyesi'nden Okullara Destek 14.10.2014

Pamukkale Belediyesi, belediye s─▒n─▒rlar─▒ ve mücavir alan s─▒n─▒rlar─▒ içerisindeki vatanda┼člar─▒n, ortak kullan─▒m alanlar─▒n─▒ düzenleyerek günün de─či┼čen ko┼čullar─▒na göre yeniden dizayn etmek için çal─▒┼čma program─▒n─▒ sürdürüyor.
  Ba┼čkan Hüseyin Gürlesin, söz konusu program─▒n parças─▒ olarak gitti─či her mahallede, sivil toplum kurulu┼člar─▒ndan, vatanda┼člardan ve muhtarlardan gelen talepleri de─čerlendirerek oradaki yap─▒lmas─▒ gereken i┼člerle ilgili çal─▒┼čma program─▒ haz─▒rlad─▒. Buna göre, ba┼čta okullar olmak üzere, camiler, pazaryerleri, çe┼čmeler, yollar kald─▒r─▒mlar ve kamu binalar─▒n─▒n çevre düzenlemeleri gibi eksikliklerin giderilmesi için ekiplere talimat verildi.
   Çal─▒┼čma program─▒na ilk olarak okullardan ba┼čland─▒. Anafartalar Anadolu Lisesi’nden gelen talepler do─črultusunda, Ba┼čkan Gürlesin, okul etraf─▒na istinat duvar─▒ yap─▒lmas─▒n─▒ talimat─▒n─▒ verdi. Yakla┼č─▒k 2 ay süren çal─▒┼čmalarla duvar tamamlanma a┼čamas─▒na geldi. Öte yandan Ba─čba┼č─▒ ─░mam Hatip Lisesi’ne ba─člant─▒ yollar─▒ yap─▒ld─▒. Ö─črenciler daha önce tozlu toprak yollardan okuluna giderken ┼čimdi kilit ta┼čl─▒ yollarla okullar─▒na gider oldu. Belediyenin okullardaki bir di─čer çal─▒┼čmas─▒ ise Keziban Ali Ç─▒nar ─░mam Hatip Orta Okulu ile Hulusi Kulakl─▒ ─░lk Okulu’nun çevre düzenlemesi ile okul içindeki bahçe düzenlemeleri yap─▒ld─▒. Ayr─▒ca daha önce yokken yeni düzenlemeyle yaya güvenli─či için kald─▒r─▒m yap─▒ld─▒. Okula ula┼č─▒m yollar─▒ndaki çukurlarda asfalt ve kilit ta┼č─▒ ile ortadan kald─▒r─▒ld─▒.
Belediyenin kamu kurum ver kurulu┼člar─▒n─▒n çevre düzenleme ve üst yap─▒ çal─▒┼čmalar─▒ okullarla s─▒n─▒rl─▒ kalmad─▒. Pamukkale ─░lçesi G─▒da Tar─▒m ve Hayvanc─▒l─▒k ─░l Müdürlü─čü’ne bahçe düzenlemesi ve otopark yap─▒ld─▒. Aydo─čdu Cami, Merkezefendi Cami, Tunal─▒ Cami ve Karakurt Camileri’ne de ┼čad─▒rvan ve bahçe yap─▒ld─▒.
  Pamukkale ─░lk Okulu gibi bahçe düzenlemesine ihtiyaç duyulan okullar da, çal─▒┼čma program─▒nda yer al─▒yor. Bu arada Ba┼čkan Gürlesin, üst yap─▒ deste─činden dolay─▒ birçok okul yönetiminden plaket alm─▒┼čt─▒.