Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliği Hakkında

05-01-2021
attachment

Sayın Bina Yöneticisi, ve Kat Malikleri;

Asansör İşletme ve Bakım Yönetmeliği ile Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliği gereğince Asansörlerin yıllık kontrollerinin yaptırılması ile ilgili olarak Belediyemiz ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş A Tipi Muayene kuruluşu olan Kent Grup Asansör Kontrol Muayene Belgelendirme Ltd. Şti. arasında görevlendirme sözleşmesi protokolü 01.01.2021 tahinden itibaren geçerli olmak üzere imzalanmıştır. Firma, Belediyemiz sınırları içerisinde yetkili firma olarak görevine başlamıştır.

Asansörlerinin güvenli bir şekilde kullanımını sağlamak amacıyla düzenli olarak bakımını, periyodik kontrolünü ve onarımını yaptırmaktan sorumlu olan Bina yöneticilerimizin asansörlerinin her yıl periyodik kontrollerini yaptırmaları ilgili yönetmelikler gereği yasal zorunlulukları olup;  bakımcı ve montaj firmalarının  görevlerini tam olarak yerine getirip getirmediğinin kontrolünün sağlanması ve binalarında bulunan asansör kullanıcılarının can ve mal güvenliklerini sağlanması hususunda önem arz etmektedir.

Bina Yöneticilerince yıllık periyodik kontrolleri yaptırılmayan asansörler, Asansör İşletme ve Bakım Yönetmeliği ile Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliği gereğince Belediyemiz tarafından mühürlenmek suretiyle devre dışı bırakılacaktır.

Anılan kanun ve yönetmelikler gereği yapılacak olan Asansörlerin Yıllık Kontrolleri hizmetinin yerine getirilmesinde göstereceğiniz duyarlılık ve işbirliği için şimdiden teşekkür eder, sağlık ve esenlikler dileriz.

Yıllık Muayene Ücretleri:

1-5 durak arası              : 405 TL

6-10 durak arası            : 460 TL

11-15 durak arası           : 540 TL

Not: Yukarıda yer alan fiyatlara KDV dâhildir.

Firma irtibat bilgileri:

Kent Grup Asansör Kontrol Muayene Belgelendirme Ltd. Şti