PAMUKKALE'DE SPOR BAYRAMI 29.10.2017

Pamukkale Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayram─▒’n─▒ farkl─▒ etkinliklerle kutlad─▒. ─░lki yap─▒lan ve 3 gün süren Pamukkale Spor Oyunlar─▒, yo─čun kat─▒l─▒mla gerçekle┼čti. Pamukkale Belediye Ba┼čkan─▒ Hüseyin Gürlesin,  oyunlar─▒n ç─▒tas─▒n─▒ her seferinde daha da yükselteceklerini ifade ederek, “Bu oyunlar sayesinde dünya miras─▒m─▒z olan Pamukkale’nin ad─▒n─▒ tüm Dünya’ya bir kez daha duyurduk. Bir sonraki spor oyunlar─▒n─▒ May─▒s ay─▒nda yapmay─▒ planl─▒yoruz” dedi.

Pamukkale Belediyesi çok önemli bir etkinli─če ba┼čar─▒yla ev sahipli─či yapt─▒. Bu y─▒l ilki gerçekle┼čen Pamukkale Spor Oyunlar─▒, 27 Ekim’de ba┼člay─▒p 29 Ekim Cumhuriyet Bayram─▒’n─▒ da içine alarak bayram co┼čkusunun daha da yo─čun ya┼čanmas─▒n─▒ sa─člad─▒. Kortej yürüyü┼čü ile ba┼člayan ve panel ile devam eden ilk gün etkinliklerinde topuklu ayakkab─▒ yar─▒┼čmas─▒ ve minik ayaklar yar─▒┼čmas─▒ da gerçekle┼čtirildi. Pamukkale Spor Oyunlar─▒ kapsam─▒nda ┼čehit içi bisiklet turu yüzlerce bisikletli sporcunun kat─▒l─▒m─▒ ile yap─▒ld─▒.

ÖZEL ETK─░NL─░KLER DE YAPILDI

Pamukkale Spor Oyunlar─▒ çerçevesinde çe┼čitli özel etkinlikler de yap─▒ld─▒. Ünlü milli sporcular Adem K─▒l─▒çç─▒ ile Mücahit Kulak boks ve kick boks sporunu gençlere sevdirmek için gösteri maç─▒ yapt─▒. Yine Pamukkale  Dünya Miraslar─▒ 3x3  basketbol Turnuvas─▒ etkinli─či yap─▒l─▒rken, bu etkinlikte havalanan  balondan yerde bulunan sepetlere basket at─▒larak Pamukkale’nin tan─▒t─▒m─▒ sa─čland─▒.

TURNUVALAR NEFES KEST─░

Pamukkale Spor Oyunlar─▒ çerçevesinde karate, k─▒ck boks ve masa tenisi etkinlikleri de yap─▒ld─▒. Karate turnuvas─▒na R─▒chmond Otel ev sahipli─či yaparken, yüzlerce sporcu dereceye girmek için 2 gün boyunca mücadele etti.  Hasan Güngör Spor Salonu’nda Pamukkale Masa Tenisi turnuvas─▒ gerçekle┼čti. Vali Recep Yaz─▒c─▒o─člu park─▒nda ise k─▒ck boks turnuvas─▒ gerçekle┼čti. Bu bran┼čtaki müsabakalar ülke genelinden toplamda 2 bin 500 sporcu kat─▒ld─▒. Dünya Miraslar─▒ Pamukkale 3x3 basketbol Turnuvas─▒’nda da 3’er ki┼čilik tak─▒mlar mücadele etti.

PAMUKKALE YARI MARATONU’NA YO─×UN KATILIM

Pamukkale Spor Oyunlar─▒ kapsam─▒nda Pamukkale Yar─▒ Maratonu da yap─▒ld─▒. Vali Recep Yaz─▒c─▒o─člu Park─▒ önünden ba┼člay─▒p Pamukkale travertenleri önünde tamamlanan yar─▒ maratonda sporcular 21 kilometre ko┼čtu. Ülke genelinde 300’e yak─▒n sporcunun kat─▒ld─▒─č─▒ Pamukkale Yar─▒ Maratonu’nun 1.7 kilometrelik mesafelik halk ko┼čusuna da yüzlerce Denizlili kat─▒ld─▒.

PAMUKKALE TANITILDI

Pamukkale Spor Oyunlar─▒’n─▒n finali yar─▒ maratonun son noktas─▒ olan Pamukkale’de gerçekle┼čti. Burada Pamukkale Okçuluk Turnuvas─▒ yap─▒l─▒rken, Pamukkale Belediye Ba┼čkan─▒ Hüseyin Gürlesin de gösteri at─▒┼č─▒ yapt─▒. Pamukkale Yamaç Para┼čütü ve Yelken Kanat gösterisi de beyaz cennete gelen vatanda┼člara görsel ┼čov yapt─▒.

PAMUKKALE ─░Ç─░N BÜYÜK ONUR

Pamukkale Belediye Ba┼čkan─▒ Hüseyin Gürlesin, ilki düzenlenen spor oyunlar─▒ ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayram─▒ co┼čkusunun artt─▒─č─▒n─▒ ifade ederek, “Pamukkale’de 3 gündür büyük bir heyecan ya┼čan─▒yor. Karateden k─▒ck boksa, masa tenisinden okçulu─ča kadar bir çok bran┼čta spor camias─▒n─▒n dikkatini Pamukkale’ye çektik. Pamukkale Belediyesi olarak gençleri sporla tan─▒┼čt─▒rmak için bu etkinli─či düzenledik. Bu ilk, ancak son olmayacak. Her y─▒l daha da geli┼čtirerek Pamukkale Spor Oyunlar─▒’n─▒ geleneksel hale getirmek istiyoruz. Bu dalda ç─▒tay─▒ her geçen gün yükselterek birkaç y─▒l sonra etkinli─čimizi uluslararas─▒ hale getirmek istiyoruz. Ülke genelinden kat─▒lan tüm sporculara ve Denizli halk─▒na çok te┼čekkür ediyoruz. Biz Pamukkale Spor Oyunlar─▒’n─▒n 2018 y─▒l─▒nda May─▒s ay─▒nda yapmak istiyoruz. Pamukkale’yi Türkiye’ye ve dünya ya bir kez daha tan─▒tman─▒n onurunu ya┼čad─▒k. Etkinli─čimiz 29 Ekim Cumhuriyet Bayram─▒ co┼čkusunun katlanmas─▒na da vesile oldu” diye konu┼čtu.