PAMUKKALE BELEDİYESİ'NDEN KUR-AN KURSLARINA DESTEK

03-08-2017

PAMUKKALE BELEDİYESİ'NDEN KUR-AN KURSLARINA DESTEK

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamukkale İlçe Müftülüğü’ne bağlı Dokuzkavaklar Merkezefendi Erkek ve Fatih Kız Kur-an kursları ziyaret etti. Başkan Gürlesin’e Ak Parti önceki dönem Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan, Pamukkale İlçe Müftüsü Nihat Sevil, Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Türkay Gözlükaya, Adnan Kaya ve Belediye Meclis Üyesi Alpaslan Albay eşlik etti. Kursları ziyaretinde öğrencilerle ve öğretmenlerle sohbet eden Başkan Gürlesin, daha önceden gelen talepler doğrultusunda gerçekleştirdikleri desteklerin devam edeceğini belirterek, daha da ne yapabiliriz noktasında talepleri dinledi. Sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet eden Başkan Gürlesin, kendisinin de 37 yıl önce kurslarda yer aldığını söyledi. Öğrencilerle birlikte öğle yemeği yiyen Başkan Gürlesin, bir ara masa tenisi de oynadı.

KURSLARA BÜYÜK DESTEK

Pamukkale Belediyesi olarak, Dokuzkavaklar Merkezefendi Erkek Kur-an Kursu’na yaklaşık maliyeti 80 bin liralık, Fatih Kız Kur-an Kursu’na da 100 bin liralık destek sağladıklarını belirten Başkan Gürlesin, “Dokuzkavaklar Merkezefendi Kur-an Kursu binamızın dış bahçe duvarlarını yaptık, oturma bankları, çöp kovaları yerleştirdik. Bahçe de peyzaj çalışması yapıldı, ama devam edeceğiz. Ayrıca spor sahası yaptık ve çocuklarımızın ders aralarında keyifli vakit geçirmeleri için kursumuzda masa tenisi, langırt hediye ettik. İlerleyen günlerde bahçeye ağaç dikimi yaparak, spor aletleri ile oyun grupları bahçemize yerleştireceğiz. Çocuklarımızın belediyemizin projelerinden olan ücretsiz yüzme kurslarına katılımını sağlıyoruz. Fatih Kur-an Kursu’muzun bina içerisinde laminant parkelerini, kapı, pencerelerini yeniledik. En kısa sürede de kız öğrencilerimizin talepleri doğrultusunda tuvaletlerini yenileyeceğiz ve yangın merdiveni yaparak, öğrencilerimizin can güvenliğini emniyete almak istiyoruz” dedi. Gürlesin, geçmiş iki dönemde milletvekilliği yapmış milletvekili Salih Erdoğan, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri ile birlikte, özellikleri çocukları ziyaret etmek istediklerini ifade ederek, “Çocuklarımızı gönülden destekliyoruz. Şahsım Belediye Başkanı olarak ve Sayın Erdoğan’da milletvekilliği yapmış biri olarak, devletin belli konumunda olan birileri olarak çocuklarımızı ziyarete geldik ki, onların yanlarında olduğumuzu, gönülden desteklediğimizi göstermeye geldik. Devletimiz yanlarında, Cumhurbaşkanımız yanlarında, biz yanlarındayız bunu bilmelerini istiyoruz” diye konuştu.

SEVİL; “PAMUKKALE BELEDİYESİ’NİN DESTEĞİ BÜYÜKTÜR”

Pamukkale İlçe Müftüsü Nihat Sevil ise Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in bugüne kadar kurslara önemli katkılar sağladığını ifade ederek “Sayın Pamukkale Belediye Başkanımız Hüseyin Gürlesin’e ve Sayın Milletvekilimiz Salih Erdoğan’a ziyaretlerinden dolayı ve kurslarımıza yaptıkları destekler için teşekkür ediyoruz. Bugün de, hem öğrencilerimizle sohbet etmek hem de bundan sonra nasıl katkı verebiliriz diyerek bizleri ziyaret ettiler. Pamukkale Belediyemiz, Dokuzkavaklar Merkezefendi Kur-an Kursumuzun bahçe duvarından, peyzajına, spor sahasından, çocuklarımız boş zamanlarında sıkılmasın diyerek masa tenisi, langırt gibi oyun malzemeleri desteği sağlamıştı. Belediyemiz, Fatih Kur-an Kursumuzun da iç mekanda yenilememize destek sağladı. Kapı ve pencerelerimizi yenilediler. Öğrenci ve öğretmenlerimizin tuvaletlerin yenilenmesi ve yangın merdiveni talebi olmuştu. Sayın Pamukkale Belediye Başkanımız Hüseyin Gürlesin’de, yerinde inceleme yaparak, en kısa sürede öğrencilerimizin taleplerini yerine getireceğini söyledi. Kendilerine desteklerinden dolayı tekrar teşekkür ediyoruz” dedi.