PAMUKKALE BELEDİYESİ'NDEN EĞİTİME SÜREKLİ DESTEK

07-07-2017

PAMUKKALE BELEDİYESİ'NDEN EĞİTİME SÜREKLİ DESTEK

Pamukkale Belediyesi ilçe sınırları içinde bulunan 128 okula 2016-2017 eğitim-öğretim yılında çok büyük destekler sağladı. Eğitimin önemine her konuşmasında değinen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Bir toplumun gelişip, kalkınmasında geleceğimize yöne verecek çocuklarımızdır. Bu nedenle okullarımıza desteklerimizi hiçbir zaman esirgemedik, esirgemeyeceğiz” dedi.

Pamukkale Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da eğitim-öğretim yılı süresince ilçe sınırları içerisinde ki tüm okullara desteğini sürdürdü. Öğrencilere verdiği eğitim burslarından, okullara spor kompleksi ve halı saha, konferans salonu, dış ve iç cephe boyaları, çöp kovası, oturma bankları koyma dışında, bahçe düzenlemelerine, bina onarımına kadar birçok konuda eğitim alanında destekler sağladı. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, eğitimin önemine dikkat çekerek, “Bizler Pamukkale belediyesi olarak eser bırakma derdindeyiz. Günü birlik işler peşinde değiliz. Eğitimde kalitenin yükselmesi, çocuklarımızın en iyi kaliteli yerlerde eğitim alması, yetiştirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle de okullarımıza desteğimizi geçmiş dönemlerde olduğu gibi bu yıl da sürdürdük. Bundan sonra da devam edeceğiz” dedi.

2 BİN ÖĞRENCİYE EĞİTİM YARDIMI YAPILDI

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında Pamukkale sınırlarında yaşayan ihtiyaç sahibi ailelerin ortaokul ve lisede okuyan çocuklarına eğitim yardımı yaptıklarını ifade ederek, aldıkları Meclis kararı gereği 2 bin öğrenciye 2016-2017 eğitim öğretim yılında eğitim yardımı yapıldığını belirtti. Hak sahibi olan 1100 ortaokul öğrencisine aylık 60 TL ve 900 lise öğrencisine de aylık 80 TL ödeme yapıldı. Gürlesin, “Pamukkale Belediyesi olarak geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ihtiyaç sahibi olanlarına destek vermek bizim için önemli. Geçen yıl bin 600 olan öğrenci sayımızı bu yıl 2 bine çıkardık. İmkânlarımız çerçevesinde eğitime destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

BİRİNCİ SINIFLARA EĞİTİM SETİ

Başkan Gürlesin, Pamukkale Belediyesi olarak, eğitim-öğretim dönemi başında her yıl olduğu gibi bu yılda, ilçede bulunan 46 ilkokulda 4 bin 730 ilkokul 1. sınıf öğrencisine içeriği dolu dolu olan tüm kırtasiye malzeme ihtiyacının karşılandığı eğitim seti dağıttıklarını söyledi.  Eğitim konusunda önemli çalışmalara imza atan Pamukkale Belediyesi, ilçe sınırları içinde yer alan liselerde 11. sınıfı okuyan öğrencileri İstanbul’a götürdü. 6 kafile halinde yaklaşık bin öğrenci İstanbul’un tarihi ve doğal güzellikleriyle birlikte üniversiteleri gezme imkânı buldu. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Amacımız bu gezilerle gençlerimizin ufkunu açmak” dedi.

‘AİLEDE HUZUR ZENGİNLİK BUDUR’ PROJESİYLE 8 BİN 500 AİLEYE ULAŞILDI

Pamukkale Belediyesi, Pamukkale Kaymakamlığı ve Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliği ile hazırlanan ve Pamukkale İlçe sınırları içerisinde bulunan 131 okulun tamamında yapılması planlanan ‘Ailede Huzur Zenginlik Budur’ Projesi’nin ilk 6 ayında 60 okulda 8 bin 500 aileye ve 4 bin 300 öğrenciye ulaşıldı. Pamukkale Belediyesi Eğitim Danışmanı Veli Soysal tarafından eğitimlerin verildiğini belirten Başkan Gürlesin,  “Biz belediyeciliği farklı yapmak istiyoruz. Yolun asfaltlanması, kaldırımın yapılması, park yapılması bunlar zaten bizim olmazsa olmazımız ama gönüllere de hitap etmek istiyoruz. Bizler, toplumumuzun bel kemiği olan ailelerimize eğitim vererek onların daha huzurlu olmasını istiyoruz. Ailede huzur varsa o huzur çocuklarımıza da yansır. Aile mutlu olurken çocuklarımız da başarılı olur” diye konuştu.

TEKERLEKLİ SANDALYE FARKINDALIK EĞİTİMLERİ

Pamukkale Belediyesi Tekerlekli Sandalye Takımı oyuncuları, ilçedeki okullarda öğrencilerle bir araya gelerek bedensel engelli sporcularla ilgili farkındalık çalışmaları gerçekleştiriyor. “Engelliler için pozitif ayrımcılık yapıyoruz” diyen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin,  “Pamukkale Belediyesi olarak, bedensel engelli olmanın bir kusur olmadığını minik yüreklere aşılamak için okullarımızda farkındalık eğitimleri gerçekleştiriyoruz” dedi.

OKULLARA KALICI ÇÖZÜMLER GETİRİLDİ

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamukkale Belediyesi olarak eğitime desteklerin her daim süreceğinin altını çizerek, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince de toplamda 12 okula 21 bin 800 m2 saha betonu; 14 adet okula 8.430 m2 parke ve 350 m bordür imalatı yapıldığını belirtti. Ayrıca, konferans salonu, halı saha, kanalizasyon döşemesi, panel çit, engelli rampası, korkuluk, çeşme, oyun sahalarına kauçuk kaplama, engelli tuvaleti, tente, tartan pist ve atlama havuzu, tenis kortu, basketbol sahası, soyunma odası, fitness odası, çizgi boyama, bahçe duvarı sıvama, boyama ve taş döşeme ile çatı ve asma tavan değiştirilmesi gibi çeşitli işler yaparak, okullara günü birlik değil kalıcı çözümler yaptıklarını söyledi. Pamukkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nce de, çöp kovalarının temin edilmesi ve montajı, konteynır temin edilmesi, ambalaj atıkları ile bitkisel atık yağların toplanması, bayat ekmek toplama faaliyetlerinden, okullarda çevre temizliği ve öğrencilerde çevre bilincinin geliştirilmesine yönelik etkinlilere kadar birçok destek sağladıklarını ifade eden Başkan Gürlesin, okullara mevcut olanlara ilave olarak, 112 adet çöp kovası daha, 132 adet çöp konteynırı daha, 91 adet daha dörtlü geri dönüşüm kumbarası, 97 adet atık ekmek kutusunun daha dağıtım ve montajlarının yapıldığını belirtti.