Başkan Gürlesin'den Gazilere Büyük Jest

28-10-2014

Başkan Gürlesin'den Gazilere Büyük Jest

Bugünün en güzel haberi Pamukkale Belediye Baskani Gürlesin'den geldi. Baskan Gürlesin, ögle saatlerinde Muharip Gaziler Dernegi'ni ziyaret ederek daha önce gazilere verdigi sözü yerine getirdi. Baskan Gürlesin'i, Muharip Gaziler Dernegi Baskani Hamdi Helvalcilar ve çok sayida gazi, dernek binasi bahçesinde karsiladi. Gaziler, kendilerine hediye edilen tek tip kiyafetlerle Baskan Gürlesin'le tokalasarak memnuniyetlerini ifade ettiler. Muharip Gaziler Dernegi Baskani Helvalcilar, burada yaptigi konusmada Baskan Gürlesin'in tek tip kiyafet hediyesiyle Cumhuriyetin 91. yilindaki mutluluklarina mutluluk kattigini söyledi. -BIR ISTEDIK, BASKAN GÜRLESIN FAZLASINI VERDI- Gazi kiyafetleri konusunda Baskan Gürlesin'den daha önce talepleri oldugunu kaydeden Baskan Helvacilar, ?Pamukkale Belediye Baskanimiz Hüseyin Gürlesin'le daha önceki görevinde de çok iyi diyaloglarimiz oldu. Gazi kiyafetleri konusunda görüsmemiz oldu ancak o zamanki dönemde kanun ve tüzük nedeniyle gerçeklesmedi. O günlerdeki bir görüsmemizde bu içinde bir ukte kaldi. (Baskanligi kazanirsam sözümü yerine getirecegim) dedi. (Bu ülke sizin sayenizde var, bu bayrak sizin sayenizde dalgalaniyor bu ezan sizin sayenizde okunuyor) gibi sözleriyle bizleri her zaman onurlandirdi. Sehitlik ve gazilik kavramina böyle güzel yaklasimindan dolayi sonsuz tesekkür ve saygilarimi sunuyorum. Kalpaklarimiz, ayakkabilarimiz, gömleklerimiz ve elbiselerimiz farkli farkliydi. Ama simdi hepsi tek tip oldu. Cumhuriyet Bayrami basta olmak üzere milli bayramlarimizda halkin önünden askerler gibi geçiyoruz. Merasim kitasi önünden geçerken askerler gibi tek tip kiyafetle geçmek istiyoruz. Bu konuda destek verir misiniz dedigimizde verdigimiz listenin çok üzerinde talebimizi karsiladi. Bizlere gösterilen büyük bir sevgi ve saygidir. Ben tekrar Baskanimiz Hüseyin Gürlesin'e tesekkür ediyorum' dedi. -GAZILERIMIZE KIYAFET ALMISIZ ÇOK MU? Pamukkale Belediye Baskani Hüseyin Gürlesin de, gazilerin her seye layik oldugunu belirterek sözlerine basladi. Böyle bir güzellige vesile oldugu için mutlu oldugunu kaydeden Baskan Gürlesin, sözlerini söyle sürdürdü: ?Türkiye Cumhuriyetimizin 91. kurulus yil dönümünde her seye layik olan gazilerimize böyle bir güzelligi yasattigimiz için mutluyum. Sunun bilinmesini istiyorum. Sehitlerimiz ve gazilerimiz bizim için çok anlamli ve farkli bir noktadadir. Onlarin degerini bildigimiz için mutluyum. Sehitlerimiz canlarini ortaya koymus ve sehitlik mertebesine ulasmis. Gazilerimiz de yine ayni sekilde canlarini ortaya koymus ve bu vatani savunmus. Biz ise onlara kiyafet almisiz. Çok mu? Gazilerimiz için ne yapsak azdir. Gazilerimize verdigimiz degerin bir göstergesi olmasi amaciyla kiyafet aldik. 19 Eylül 2014'de verdigimiz sözü yerine getirmenin mutlulugunu yasiyorum. Ne diyorsak kanunlar çerçevesinde yerine getirilir. Belediyecilikte sadece alt yapi üst yapi yaparak görevinizi yapmis olmazsiniz. Canlarini ortaya koyan gazilerimiz için de birçok etkinlik ve çalisma yapmalisiniz.' Baskan Gürlesin, Pamukkale Belediyesi olarak gaziler için güzelliklere güzellikler katilmaya devam edilecegini ifade ederek, ?Bu güzelligin devami gelecektir. Gazilerimizi yakin gelecekte Çanakkale'ye götürmek istiyoruz. Giden gazimiz var gitmeyen gazimiz var. Toplu olarak birlikte Çanakkale'yi ziyaret etmeleri ve buradaki sehitliklerimizi görmelerine ön ayak olmak istiyoruz. Bizim için çok farkli olan gazilerimize, bizim için yaptiklarinin karsiligini vermemiz gerekiyor. Bize verilen emaneti hakkiyla sahiplerine teslim etme çabasi içindeyiz. Insallah mutlu olmuslardir. Tek tip kiyafetle gazilerimiz görmek bizi ayrica mutlu etti. Saglikli, sihhatli günlerde kullanmalarini temenni ediyoruz' dedi. Bu arada gazilerin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami'nda Pamukkale Belediye Baskani Hüseyin Gürlesin'in hediye ettigi kiyafetlerle törene katilacaklari bildirildi.