PAMUKKALE BELEDİYESPORLU YUNUS EMRE BAL'A MİLLİ DAVET

22-02-2017

PAMUKKALE BELEDİYESPORLU YUNUS EMRE BAL'A MİLLİ DAVET

Pamukkale Belediyespor Kulübü oyuncusu Yunus Emre Bal, U22 Gençler Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takım Kampı’na davet edildi. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Belediyemiz bünyesinde kurduğumuz Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız hem takım olarak hem de oyuncuların bireysel başarıları ile bizleri gururlandırmaya devam ediyor” dedi.

Pamukkale Belediyesi’nin 2014 yılında kurulan belediyeler arasında ilki gerçekleştirerek kurduğu Pamukkale Belediyespor Kulübü’nün ilk branşı olan tekerlekli sandalye basketbol takımında milli sporcu sayısı artıyor. Geçen sezon ilk kez bölgesel ligde mücadele eden mavi-beyazlı takımda Meryem Tan U 25 Milli Takımı’na seçilmişti. Sezon başında Filistinli Milli sporcu Fadi Gameel Shaban El Deeb’i kadrosuna katan Pamukkale Belediyespor’da milli forma için bir sporcu daha davet aldı.

U 22 MİLLİ TAKIMINA ÇAĞRILDI

Pamukkale Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı oyuncularından 21 yaşındaki Yunus Emre Bal, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından 27 Şubat-03 Mart tarihleri arasında Ankara’da gerçekleşecek olan U22 Gençler Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takım Kampı’na davet edildi.  Türkiye’nin çeşitli illerinden U22 Gençler Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takım Kampı’na davet edilen 19 isimden biri olan Yunus Emre Bal, bu büyük heyecan yaşadı.

“GURURLANIYORUZ”

Engelliler konusunda önemli çalışmalara imza attıklarını ifade eden Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, takımdan milli davet alan sporcu sayısının artmasından dolayı mutlu olduklarını ifade etti.  “Genç sporcumuzun bu başarısı bizleri çok gururlandırmış ve mutlu etti” diyen Başkan Gürlesin, “Sporcumuzun başarısında Pamukkale Belediyespor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımızın payı da büyüktür. Bizler kurduğumuz kulübün ilk branşını tekerlekli sandalye basketbol olarak belirlemiştik. İlk yılımızda Meryem Tan’ı milli takıma gönderdik. Sezon başında Filistinli Fadi Gameel Shaban El Deeb’i kadromuza kattık. Şimdi de 21 yaşındaki Yunus Emre Bal ay-yıldızlı formayı giyecek. Bu davetler diğer gençlerimize örnek teşkil edecek. Sporcumuza başarılar diliyorum. Biz Pamukkale Belediyesi olarak engellilerin topluma kazandırılması için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz” dedi.