PAMUKKALE BELED─░YESPOR ENGEL TANIMIYOR 30.01.2017

Tekerlekli Sandalye Basketbol Bölgesel A Ligi’nde mücadele eden Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol tak─▒m─▒, üst üste üçüncü galibiyetini ald─▒. Mavi-beyazl─▒ tak─▒m erteleme maç─▒nda Eski┼čehir Engelliler’i 73-33 ma─člup etmeyi ba┼čard─▒. Pamukkale Belediye Ba┼čkan─▒ Hüseyin Gürlesin, “Pamukkale Belediyesi olarak her zaman engellilerin yan─▒nday─▒z. Denizlileri bu maçlarda tak─▒m─▒n yan─▒nda olmaya davet ediyoruz” dedi.

Pamukkale Belediyesi’nin 2015 y─▒l─▒n─▒n A─čustos ay─▒nda kurdu─ču Pamukkale Belediyespor Kulübü’nün ilk bran┼č─▒ olan tekerlekli sandalye basketbol tak─▒m─▒ son haftalarda ald─▒─č─▒ sonuçlarla dikkat çekiyor. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Tekerlekli Sandalye Basketbol Bölgesel A Ligi’nde mücadele eden tak─▒m, geçen sezonu tecrübe y─▒l─▒ olarak gördü. 2016-2017 sezonunda ayn─▒ ligde yer alan mavi-beyazl─▒ tak─▒m, son 3 maçta 3 galibiyet alarak dikkat çekti. Ligde oyna─▒d─č─▒ ilk 3 maçta istedi─či skorlar─▒ almakta zorlanan Pamukkale Belediyespor, son 3 maç─▒n─▒ da galibiyetle tamamlad─▒. Ligin 6. Haftas─▒nda  ─░stanbul Engelliler’i konuk eden maci-beyazl─▒ ekip rakibini 82-5 yenerek ilk galibiyetine imza att─▒. Geçen hafta deplasmanda  ─░zmir Bucal─▒’ya konuk olan Pamukkale Belediyesi bu maç─▒ da 56-38 kazanarak 2’de 2 yapt─▒.  Bu hafta ise ilk hafta oynanmas─▒ gereken ancak federasyon seçimleri nedeniyle ertelenen Eski┼čehir Engellilerspor maç─▒n─▒ Hasan Güngör Spor Salonu’nda yap─▒ld─▒. Pamukkale Belediye Ba┼čkan─▒ Hüseyin Gürlesin, Ba┼čkan Yard─▒mc─▒lar─▒ Selim Arkan ve Adnan Kaya’n─▒n da takip etti─či maç büyük çeki┼čmeye sahne oldu. Müsabakada ilk periyodunu Eski┼čehir tak─▒m─▒ 10-9 galip tamamlarken, Pamukkale Belediyespor ikinci periyodu 19-18 önde tamamlad─▒. Üçüncü periyodda daha etkili olan Pamukkale Belediyesi bu bölümü 42-27 ve maç─▒ da 73-33 kazand─▒. Maçta Fadi 46 say─▒ ile tak─▒m─▒ s─▒rtlayan isim olurken, Ümit 13, Do─čan Can 8, Murat, Mustafa ve Meryem de 2’┼čer say─▒ kaydetti. Maç─▒ 73-33 kazanan Pamukkale Belediyesi, son 3 maç─▒n─▒ da kazanm─▒┼č oldu. Pamukkale Belediyespor, 5 ┼×ubat Pazar günü saat 11.00’de Hasan Güngör Spor Salonu’nda daha önce olumsuz hava ┼čartlar─▒ nedeniyle ertelenen maç─▒n─▒ oynayacak. Mavi-beyazl─▒ tak─▒m K─▒rklareli Engelliler’i konuk edecek. Bu maçla ilk yar─▒ tamamlan─▒rken, Pamukkale Belediyespor, ligin ikinci yar─▒s─▒ 25 ┼×ubat’taki Eski┼čehir Engelliler’e konuk olacak.

“ENGELL─░LER─░N HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Pamukkale Belediye Ba┼čkan─▒ Hüseyin Gürlesin maç sonunda sporcular─▒ kutlad─▒. Belediye olarak engellilerin her zaman yanlar─▒nda olduklar─▒n─▒ ifade eden Ba┼čkan Gürlesin, “Biz kurdu─čumuz kulübün ilk bran┼č─▒n─▒ tekerlekli sandalye basketbol olarak belirledik. Bu tak─▒m─▒m─▒z geçen sezonu haz─▒rl─▒k olarak gördük. Geçen sezondan eksiklerimizi gördük. Daha iyi olmak için çal─▒┼čmalar yap─▒yoruz. Filistin Milli tak─▒m─▒nda görev yapan Fadi’yi kadromuza katt─▒k. Son 3 maç─▒m─▒z─▒ kazand─▒k. Biz farkl─▒ bir belediye oldu─čumuzu bu tür etkinliklerle gösteriyoruz. Pamukkale Belediyesi olarak her zaman engellilerin yan─▒nday─▒z. Denizlileri bu maçlarda tak─▒m─▒n yan─▒nda olmaya davet ediyoruz. 5 ┼×ubat Pazar günü saat 11.00’da Hasan Güngör Spor Salonu’nda yap─▒lacak olan K─▒rklareli Engelliler maç─▒nda Denizliller’i tribünlerde görmek istiyoruz” dedi.