PAMUKKALE’DE CAMİLER PIRIL PIRIL

27-12-2016

PAMUKKALE’DE CAMİLER PIRIL PIRIL

Pamukkale Belediyesi ilçe sınırları içinde bulunan camileri tek tek temizliyor. 2016 yılı içinde ekipler 500 kez cami temizliği yaptı. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, camilere büyük önem verdiklerini ifade ederek, “İlçe sınırları içinde bulunan tüm camilerimizi temizleyerek halkımızın hizmetine sunuyoruz” dedi.

Pamukkale Belediyesi, cami temizliği ile ilgili özel ekip kurdu. 2015 yılının Mayıs ayından bu yana hizmet veren Pamukkale Belediyesi Cami Temizliği ekibi ilçedeki tüm camileri pırıl pırıl hale getiriyor. Pamukkale’de 156 cami bulunurken ekipler, yapılan planlamayla camileri tek tek temizliyor. 4 kişilik cami temizliği ekibi, camilerdeki tüm temizliği yaparak vatandaşların hizmetine sunuyor. Cam silme, toz alma, demirlerin silinmesi, ayakkabılıklar, avlu, tuvalet temizliğini de yapan ekipler caminin halısını da yıkayarak ibadethaneleri daha temiz hale getiriyor. 2016 yılında ekipler 500’e yakın cami temizliği yaptı. Caminin büyüklüğüne göre bazı camilerde temizlik birkaç saat sürerken kimi camilerde ise çalışmalar yarım günü alıyor.

“CAMİLER TERTEMİZ OLMALI”

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, ilçe sınırları içindeki camilerin sayısının 156 olduğunu ifade ederek, tüm camilerin tertemiz olması için özel ekip görevlendirdiklerini açıkladı. “Okullarımız ve camilerimiz bizim için önemli” diyen Başkan Gürlesin, “Biz belediye olarak okullara ve camilere özel önem gösteriyoruz. Camiler Allah’ın evi. İnsanlarımız ibadetlerini yaparken camilerin temiz olması çok önemli. İlçemizdeki tüm camilerin halıları defalarca yıkandı. Değişmesi gereken halı olduğunda da değiştirildi. Şadırvan ve peyzaj yapımı ile fiziki çalışmalar da yapıldı. Biz halkımızın camilere geldiğinde uygun ortamlarda ibadetini yapmasını sağlamak için çalışıyoruz. Ekiplerimiz dönüşüm sağlayarak camileri belli bir periyodik zaman içinde tekrar tekrar temizliyor. Bu çalışmalarımız aralıksız devam edecek” dedi.