KAR MÜCADELESİ SÜRÜYOR

22-12-2016

KAR MÜCADELESİ SÜRÜYOR

Kar yağışı etkisini sürdürürken Pamukkale Belediyesi ekiplerinin yolları açık tutma çalışmaları devam ediyor. İlçenin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkisini sürdürürken, ekipler yolları açık tutmak için yoğun çaba harcıyor.

Karakışın sert yüzünü gösterdiği bugünlerde kar yağışı ilimizde etkili oluyor. Pamukkale ilçesi sınırları içinde yer alan yüksek rakımlı mahallelerde kar yağışı oldukça etkili. Rakımı 1000-1200 arasında olan Akdere, Kurtluca ve Uzunpınar bölgesinde kar yağışı devam ederken, bu mahaller arasındaki ulaşımı sağlayan yollarda Pamukkale Belediyesi ekipleri çalışmalarına devam ediyor. İş makineleri ve tuzlama araçları yaklaşık 20 kilometrelik mesafede yolları açık tutmak için çalışıyor. Kış aylarına girilmeden önce Pamukkale Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri karla ilgili eylem planı hazırlamıştı. Bu plan çerçevesinde görevlendiren Pamukkale Belediyesi ekipleri vatandaşların sıkıntı yaşamaması için gerekli tedbirleri alarak çalışmalar yapıyor. Ekipler yolları açık tutmak için yoğun çaba harcarken, soğuk hava nedeniyle buzlanan yollar ekipler tarafından açık tutuluyor. Pamukkale Belediyesi’nin araç parkında 5  kar küreme ve tuzlama aracı, 8 damperli kamyon, 2 greyder 6 bekoloder ve 2 ekskavatör aracı bulunuyor. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamukkale Belediyesi olarak karla mücadele konusunda hazırlıklı olduklarını ifade ederek, “Geçen hafta kar yağışı çok etkili değildi. Ancak buzlanan yollar vatandaşlarımızı olumsuz etkilemesin diye ekiplerimiz çalışmalarını yapmıştı. Bu kez buzlanmayla birlikte bu kez kar yağışı da etkili oldu. Ekiplerimiz bölgede bulunan vatandaşlarımızın sıkıntı yaşamaması için büyük özveriyle çalışmaya devam ediyor. Amacımız ilçe sınırları içinde yer alan mahallelerimizin yollarının açık tutulmasını sağlamak” dedi.