BAŞKAN GÜRLESİN GAZİLERE BAYRAM SEVİNCİ YAŞATTI

09-09-2016

BAŞKAN GÜRLESİN GAZİLERE BAYRAM SEVİNCİ YAŞATTI

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Kurban Bayramı öncesi Denizlili Gazilere bayram sevinci yaşattı. Daha önce 72 gaziye kalpağından ayakkabısına gazi kıyafeti hediye eden Başkan Gürlesin, düzenlenen törenle de geri kalan 32 gaziye daha gazi kıyafeti hediye etti. Her zaman yanlarında olduğu ve destek verdiği için Başkan Gürlesin’e teşekkür eden gaziler, kendisine Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesi fahri üyesi unvanı verdi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’den bayram öncesi Denizlili gazilere bayram sevinci yaşatan bir hediye geldi. Geçtiğimiz aylar da 42 yıl önce Kıbrıs’a barışı ve huzuru götürmek için giden ve canlarını ortaya koyan Kıbrıs Gazilerini eşleriyle birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne götüren Başkan Gürlesin, daha öncede 72 gaziye kalpağından ayakkabısına kadar gazi kıyafeti hediye etmişti. Gazilerin her zaman yanında olan Başkan Gürlesin, şimdi de gazi kıyafeti verilecek geride kalan 32 gaziye daha gerçekleştirilen törenle kıyafetlerini hediye etti. Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesi’nde gerçekleştirilen törende Başkan Gürlesin’i, Dernek Başkanı Hamdi Helvacılar ve gaziler karşıladı.

BAŞKAN GÜRLESİN’E FAHRİ ÜYELİK

Törende bir konuşma yapan Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar, “Sayın Başkanımız her zaman gaziler olarak bizlerin yanında oldu. Her anlamda bizlere destek verdi, vermeye de devam ediyor. Ülkede örneği olmadığını düşündüğümü bir uygulamaya imza atarak tüm Kıbrıs Gazimizi eşleriyle, yavru vatana götürdü. 72 gazimizi daha önce tepeden tırnağa giydirmişti. Şimdide geride kalan 32 gazimize yine Gazi kıyafeti hediye ediyor. Bu durumda eşine az rastlanır bir örnek. Başkanımızın vatan savunmasında canlarını ortaya koyan gazilerimize bakış açısı, desteği için kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır. Bize bugüne kadar öyle bir mutluluk yaşattı ki, kelimelerle ifade etmek zor. Başkanımız Sayın Gürlesin’e bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi. Konuşmasının ardından Dernek Başkanı Helvacılar, Başkan Gürlesin’e Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesi fahri üyesi unvanı verdiklerini belirterek, Gazi Kepi hediye etti, teşekkür taktim etti.

“GAZİLERİMİZ KAHRAMANLARIMIZ DEĞERİMİZ”

Fahri üyelik unvanını gururla taşıyacağını belirten Başkan Gürlesin ise, vatanı için, milleti için gözünü kırpmadan canını siper eden gazilere yönelik ne yapsalar karşılığının olamayacağını söyledi. Daha önce 72 gaziye verdikleri kıyafetin ardından şimdi de geride kalan 32 gaziye daha kalpağından ayakkabısına kadar gazi kıyafeti hediye etmek için burada olduklarını belirten Başkan Gürlesin, “Pamukkale Belediyesi olarak gazilere her zaman büyük önem verdik vermeye de devam edeceğiz. Vatanı, bayrağı, milleti için canlarını ortaya koyarak eşsiz hizmetleri ve kahramanlıklarıyla gazilerimiz görevlerini yerine getirmiştir. Gazilerimiz toplumumuzun önemli bir değeri ve kahramanlarıdır. Pamukkale Belediyesi olarak gazilerimize yönelik olarak birçok çalışma hayata geçirdik. Baş tacımız gazilerimizi eşleriyle birlikte, 42 yıl önce soydaşlarımızı korumak, barışı tesis etmek amacıyla gittikleri yavru vatana götürdük. Törenlerin geçişleri sırasında gazilerimizin gazi kıyafeti ihtiyacı olduğunu gördük. Hemen harekete geçerek 72 gazimizi kalpağından ayakkabısına kadar giydirdik. Şimdi de geride kalan 32 gazimize daha bayram öncesinde anlamlı bir günde gazi kıyafet hediye ediyoruz. Hayırlı olsun. Vatan, millet savunmasında canlarını ortaya koyan gazilerimize ne yapsak azdır” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Gürlesin, 32 gaziye kalpağından ayakkabısına özenle hazırlatılmış gazi elbiselerini hediye etti.