Hayatlarında İlk Kez Pamukkale'yi Gördüler

15-09-2014

Hayatlarında İlk Kez Pamukkale'yi Gördüler

Pamukkale Belediye Baskani Hüseyin Gürlesin, bir toplantida Manisa Zihinsel Engelliler Yasatma ve Koruma Dernegi yönetimiyle bir araya gelerek dernek üyesi engellileri Pamukkale'ye davet etti. Dernek üyesi 18 zihinsel engelli ile aileleri de, Pamukkale Belediyesi'nin davetlisi olarak Denizli'ye geldi. Gün boyu süren gezide Pamukkale, Karahayit ve Laodikya gibi turizm bölgeleri ile sehir merkezi gezildi. Tüm ihtiyaçlari Pamukkale Belediyesi'nce karsilanan engelliler ömür boyu unutamayacaklari bir gün geçirdi. Ziyaretin ilk duraginda Pamukkale yer aldi. Engelliler, Dünya Kültür Mirasi Pamukkale'ye hayran kaldi. Sifa dagitan suyuyla dünyanin dört bir tarafindan misafirlerini agirlayan Pamukkale, zihinsel engellilerin gelmesiyle en önemli misafirlerini agirlamis oldu. Engelliler, travertenlerde dolasarak doyasiya sifali suyun içinde kaldi. Pamukkale Belediyesi Zabita Müdürlügü'nün ev sahipligindeki gezinin 2. adresi ise kirmizi suyuyla ünlü tatil bölgesi Karahayit oldu. Engelliler, burada sifa dagitan sudan içmeyi de ihmal etmedi. Birçok engelli ailesi, yanlarinda getirdikleri pet siselere kirmizi suyu doldurarak gelemeyen arkadaslarina götürdü. Engelliler, Laodikya'da ise rehber esliginde gezerek antik kent hakkinda bilgi aldi. Pamukkale Belediyesi, misafir ettigi Manisali zihinsel engellileri en iyi sekilde agirladi. Manisali zihinsel engelliler de gösterilen ev sahipliginden dolayi geziden son derece memnun kaldi.