BAŞKAN GÜRLESİN'DEN MESAJ

30-06-2016

BAŞKAN GÜRLESİN'DEN MESAJ

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Kadir Gecesi ile ilgili olarak yayınladığı mesajda, “Bin aydan daha hayırlı olan bu gecede tüm dualarınızın kabul edilmesini dilerim” dedi. Gürlesin, Pamukkale Belediyesi olarak İncilipınar Parkı’nda düzenlenen özel programda bu özel geceni idrak edileceğini de ifade etti.

Müslüman aleminin en çok değer verdiği gecelerden biri bin aydan daha hayırlı olduğu ifade edilen Kadir Gecesi. Bu gece İslam inancına göre Kur'an'ın, Allah tarafından Cebrail aracılığıyla Muhammed'e vahyedilmeye başlandığı gecedir. Mübarek Ramazan ayının 27. gecesinde idrak edilen Kadir Gecesi ile ilgili olarak Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin yazılı bir mesaj yayınladı. “Kadir Gecesi'nin bin aydan daha hayırlı olduğundan, Kadir Gecesi'nin rahmet ve berekete vesile olduğundan, bu sebeple insanlık için taşıdığı değerlerden bahsedilir” diyen Gürlesin, mesajında şu görüşlere yer verdi; “Kur'ân-ı Kerim'de Kadir Gecesi Müslümanlara göre çok hayırlı ve mübarek bir gecedir. Kur'ân'da şöyle tanımlanmıştır: "Şüphesiz ki Biz Kuran'ı Kadir gecesinde indirdik. (Ey Resulüm!)Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede Rablerinin izniyle her türlü iş için inerler de inerler. O gece, tanyerinin ağarmasına kadar bir esenliktir." (Kadir Suresi) Zamanı Kadir Gecesi'nin hangi gece olduğu kesin olarak bilinmemekle birlikte, Ramazan ayınının 27. gecesinde olma ihtimali yüksektir. Bu kadar değerli bir geceye daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Başta Pamukkale ilçesinde yaşayan vatandaşlarımız olmak üzere Denizli halkı ve İslam aleminin Kadir Gecesi’ni kutluyorum”.

İNCİLİPINAR PARKI’NA BEKLİYORUZ

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Kadir Gecesi için belediye olarak özel bir program hazırladıklarını da anımsatarak, “Kadir Gecesi’nde İncilipınar Parkı’nda iftar saati olan 20.38’den itibaren çok özel bir programımız var. Dünyaca ünlü hafızlar Anas Bourak, Kuran-ı kerim okuma dünya şampiyonları Mehmet Bilir, Mustafa Özcan Güneşdoğdu ile birlikte hafızlar Nurullah Güneşdoğdu, Osman Bostancı ve İbrahim Çuşan halkımızla buluşacak.  5 bin kişilik Medine usulü iftar ve Mekke usulü teravih namazı ile birlikte Esma-Ül Hüsna tesbihatı ve Sakal-I Şerif gibi bir çok önemli program yer alıyor. Tüm Denizli halkını farklı bir Kadir Gecesi yaşamaya davet ediyorum” diye konuştu.