RAMAZAN GECELERİ İÇİN VATANDAŞ KARAHAYIT’A AKIN EDİYOR

10-06-2016

RAMAZAN GECELERİ İÇİN VATANDAŞ KARAHAYIT’A AKIN EDİYOR

Pamukkale Belediyesi’nin Karahayıt’ta Ramazan Geceleri programı kapsamında sahne alan ezgi sanatçısı Eşref Ziya Terzi, ezgileriyle katılımcılara unutulmaz bir Ramazan gecesi yaşattı. Ramazan Şenliğine katılan vatandaşlar sanatçının ezgilerine hep birlikte eşlik etti. Ramazan’ın manevi atmosferini yaşamak için ilçenin, kentin her köşesinden Karahayıt’a vatandaşlar adeta akın ediyor.

Pamukkale Belediyesi, birbirinden değerli sanatçıları ilçe halkıyla, sevenleriyle Karahayıt’ta buluşturmaya devam ediyor. ‘Nerede o eski Ramazanlar’ diye özlem çekenlerin tüm nostaljiyi yaşadığı etkinliklerin üçüncü gününde ezgi sanatçısı Eşref Ziya Terzi sahne aldı.  11 Ayın Sultanı Ramazan ayının manevi atmosferinin yaşatan konserde ezgi sanatçısı Eşref Ziya Terzi, tasavvuf musikisi, ezgi, kaside, şiir türlerinde birçok eseri seslendirdi. Sanatçının izleyenler tarafından uzun süre alkışlandı.

ÇOCUKLARDA ŞENDİ

Etkinlikte her gün olduğu gibi ana program öncesi çocuklara ve ailelere yönelik Meddah gösterisi, oyun grupları ve çeşitli eğlenceler yer aldı. Çocuklar oyun gruplarında coştu, pamuk şeker, macun, limonata gibi ikramların tadına baktı. Gecede çocuklar adeta şendi, oyun alanı çocukların kahkaha sesleri ile yankılandı.

“RAMAZAN ŞÖLENİNİ KAÇIRMAYIN”

Etkinlikte vatandaşlara seslenen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Karahayıt’ta gerçekleştirdikleri Ramazan şenlikleri kapsamında etkinliklerle rahmet ayının manevi atmosferini tüm ilçeye yaydıklarını söyledi. Her hafta Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri etkinlik alanında unutulmaz bir Ramazan gecesi yaşattıklarını vurgulayan Başkan Gürlesin, “Bu organizasyonumuzla değerlerimizin en iyi şekilde yaşatılmasını arzuladık. Bu anları kimse kaçırmasın. İlçe halkımızı, Denizli halkımızı birbirinden değerli sanatçıların gönüllere aktardığı musikiler, şiirler, ezgiler, ilahileri dinlemeye davet ediyorum” dedi. Ezgi sanatçısı Eşref Ziya Terzi’ye de teşekkür eden Başkan Gürlesin, içerisinde Kuran-ı Kerim’in yer aldığı bir sanduka hediye etti.

11 Haziran Cumartesi akşamı ise Karahayıt’ta Ramazan Şenlikleri kapsamında Grup Genç, Pamukkaleliler ile bir araya gelecek.