BUGÜNÜN KIZLARI YARININ ANNELERİNDEN BAŞKAN GÜRLESİN’E ZİYARET

12-05-2016

BUGÜNÜN KIZLARI YARININ ANNELERİNDEN BAŞKAN GÜRLESİN’E ZİYARET

Pamukkale Belediyesi’nin de destek verdiği ilçede 6 meslek lisesinde okuyan kısıtlı imkanlara sahip 100 kız öğrenciye yönelik olarak spor başta olmak üzere sosyal ve kültürel etkinliklerin yer aldığı "Bugünün Kızları Yarının Anneleri" projesi devam ediyor. Proje kapsamında öğrenciler ve proje yürütücüleri Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e ziyarette bulunarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Pamukkale Kaymakamlığı ve Pamukkale Belediyesi başta olmak üzere birçok kurumun desteklediği “Bugünün Kızları Yarının Anneleri" projesi devam ediyor. Pamukkale İlçesinde bulunan kısıtlı imkanlara sahip ve hayatın fırsatlarından yeterince yararlanamamış 6 meslek lisenden 100 kız öğrenciyi kapsayan projede, badminton, hentbol ve step-aerobik spor eğitimleri başta olmak üzere sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikler gerçekleştiriliyor. Proje öğrencilerin sporla; zihinsel ve fiziksel, sosyal, kültür ve sanatsal etkinliklerle de; ruhsal gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyor. Proje Yürütücüsü PAÜ Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Çelik, Proje Koordinatörü Pamukkale Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Yahya Karaca, Proje lideri PAÜ Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Eylem Çelik, 6 okulun rehber öğretmenleri, projede yer alan öğrencilerle birlikte Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e proje kapsamında ziyarette bulundu.

“KIZ ÇOCUKLARINA YÖNELİK ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJE”

Kız öğrencileri güçlü bir şekilde geleceğe hazırlayan böylesi önemli bir projeye desteklerinden dolayı Başkan Gürlesin’e teşekkürlerini sunan Proje Yürütücüsü Zekeriya Çelik, “Proje kapsamında 100 kızımızla birlikte Şubat ayından itibaren badminton, hentbol, step-aerobik spor eğitimleri ile sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerimizi gerçekleştiriyoruz. Haziran ayı başında yılsonu kapanış etkinliğimizde bizlere öğrencilerimiz step ve aerobik gösterisi yapacaklar. Bundan sonrada kızlarımızın yapmak istediği spor dalıyla ilgili bir anket düzenleyerek, proje bittikten sonra yine spora devam etmeleri konusunda katkıda bulunacağız. Sporun yanında nerdeyse iki haftada bir eğitim seminerlerimiz oldu. Bunun dışında sinema piknik gibi etkinliklerimizde oldu. Bu hafta sonu da Pamukkale gezimiz var inşallah. Hem Kaymakamlığımız, Pamukkale Belediyemizin hem da vakfımız bu projenin başlangıç noktasında ve devam eden süreçte sürekli destek verdi. Başkanım sizlere böylesi önemli bir projeye destek verdiğiniz ve kız öğrencilerimize güçlü bir şekilde geleceğe hazırlanmaları anlamında sunduğunuz desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

“DESTEĞİMİZ SÜRECEK”

Pamukkale Belediyesi olarak sosyal kültürel projelerde, güçlü Türkiye’nin teminatı gençlere yönelik olarak hayata geçen projelere önem ve destek verdiklerini belirten Başkan Gürlesin ise, “Ziyaretinizden memnuniyet duydum.  Bizde Pamukkale Belediyesi olarak böylesi özel bir projenin içinde olmaktan büyük bir onur duyuyoruz. Örnek bir proje olduğunu düşünüyorum. Sadece Pamukkale’de kalmayıp, Denizli ve Türkiye’de yaygınlaştırılması gereken bir proje olduğunu düşünüyorum. İçeriğine ve sonuçlarına baktığımızda başarılı da olduğunu görmek bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Yerel yöneticiler olarak sayın Kaymakamız ile birlikte bu işin içinde olmaktan onur duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu süreç bittikten sonra kız öğrencilerimize hem spor anlamında hem de aktiviteler anlamında yine destek devam ettirilmeli daha da genişletilmeli. Kızlarımızın daha iyi yerleri hakkettiğini düşünmekteyiz. Sporun hangi dalı olursa olsun yapılmalı. Bizde yine desteğimizi vermeye Pamukkale Belediyesi olarak devam edeceğimizi bilmenizi isterim” dedi.