AŞKIN GÖZYAŞLARI PAMUKKALE’DE AKTI

11-04-2016

AŞKIN GÖZYAŞLARI PAMUKKALE’DE AKTI

Pamukkale Belediyesi,  Tebrizli Derviş Şems ile Mevlana’nın buluşmasını ve birlikte aşkı aramalarını konu alan “Aşkın Gözyaşları -Tebrizli Şems” tiyatro oyununu vatandaşlarla buluşturdu. Duygu dolu anların yaşandığı tiyatro oyunu büyük bir beğeniyle izlendi. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, oyun sonunda sanatçıları tebrik ederken, ilçede sanatsal ve kültürel etkinliklere devam edeceklerini söyledi.

Denizli Büyükşehir Kongre ve Kültür Merkezi (EGS)’de gerçekleştirilen  “Aşkın Gözyaşları -Tebrizli Şems” tiyatro oyunu Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamukkale Belediye Başkan Yardımcıları Adnan Kaya, Veli Demir, Türkay Gözlükaya, Pamukkale Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sinan Yağmur’un eşsiz eserinden alınarak sahnelenen 1200’lü yıllarda Konya’da Tebrizli Derviş Şems ile Mevlana’nın karşılaşmasını, buluşmasını ve birlikte aşkı aramalarını konu alan tiyatro oyununu katılımcılar büyük beğeni ile izledi. Şems ve Mevlana’nın tasavvuf üzerine yaptıkları tartışmaları, o günlerin insanlarıyla yaşadıkları çekişmeleri ilginç örneklerle anlatan tiyatro oyunu izleyenleri adeta o günlere götürerek duygu dolu anlar yaşattı.

PAMUKKALE SANAT VE KÜLTÜRÜN MERKEZİ

Gösterdikleri performansla göz dolduran tiyatro oyuncularına teşekkür eden ve çiçek taktim eden Başkan Gürlesin, tiyatro oyununun manevi ve duygusal olarak yaşattığı atmosferin herkesi çok etkilediğini söyledi. İlçede sanatsal ve kültürel etkinliklere büyük önem verdiklerini belirten Başkan Gürlesin, “Pamukkale Belediyesi olarak sanatsal ve kültürel etkinliklerimizle, vatandaşlarımızı buluşturmaya devam ediyoruz. Yeni bir belediye olmamıza rağmen gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimiz ve organizasyonlarımızla ilçemizde vatandaşlarımızın kültürel ve sanatsal anlamda ihtiyaçlarının eksikliğini yaşatmıyoruz. Bugünde Aşkın Gözyaşları -Tebrizli Şems tiyatro oyunuyla sizleri aşkın merkezine bir yolculuk yaptırdık. Kutlu Doğum Haftasında böyle bir etkinliğin olması da büyük bir anlam taşıyor. Tebrizli Derviş Şems ile Mevlana’nın karşılaşmasını, buluşmasını ve birlikte aşkı aramalarını konu alan tiyatro oyununun yaşattığı duygu, oyuncularımızın performansı anlamında sanatsal bir ziyafet çektik. Oyuncularımızı da kutluyorum. Pamukkale Belediyesi olarak sanatsal ve kültürel etkinliklerimize devam edeceğiz” dedi.

İMZA GÜNÜ

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in verdiği destekle programda Denizlili yazar Aysel Menteş,  bir engellinin hayat mücadelesini aktardığı “Aksak Hayat” isimli kitabının imza gününü gerçekleştirdi. Desteklerinden dolayı Başkan Gürlesin’e teşekkür eden Yazar Menteş, imzaladığı bir kitabını da hediye etti.