PAMUKKALE’DE SOKAKLARDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

24-02-2016

PAMUKKALE’DE SOKAKLARDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Pamukkale Belediyesi, ilçede sokaklara farklı bir boyut kazandıracak, düzen getirecek önemli bir çalışmayı başlattı. Yapılacak çizgi çalışmalarıyla sokaklarda araç park alanları, çöp konteyner yerleri ve bina girişleri belirlenecek. Örnek olarak çizimi yapılan Mehmetçik Mahallesi 1299 sokakta incelemelerde bulunan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, çalışmanın başta otopark sıkıntısının belli ölçüde çözümüne katkı koyacağını, sokakların kullanımı noktasında verimliliği artıracağını söyledi.

Pamukkale Belediyesi, ilçede başta nüfus yoğunluğu yüksek ve geniş sokaklardan başlamak üzere çizgi çalışması başlatıyor. Yapılacak çalışmayla sokaklarda araç park yerleri, çöp konteyner yerleri ve ev-bina giriş noktaları çizgilerle belirlenecek. Çalışmanın sonuçlarını önceden tespit etmek amacıyla Mehmetçik Mahallesi 1299 sokakta örnek olarak çizimler yapıldı. Vatandaşında büyük beğenisini kazanan çalışmayla ilgili olarak Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, ekibiyle örnek sokakta incelemelerde bulundu.

“VERİMLİLİK ARTACAK”

İlçe genelinde uygulayacakları çalışmanın birçok olumlu sonuçlar getireceğini belirten Başkan Gürlesin, “Yeni bir çalışmamızı daha bugün itibariyle başlatmış durumdayız. Artık sokaklarımızda yapacağımız çizgi çalışmasıyla araç otoparkları, çöp konteynerlerinin yerleri ile ev ve bina giriş yerleri belirlenecek. Bu projenin örnek çalışmasını ise Mehmetçik Mahallesi 1299 sokakta hayata geçirdik. Olumlu sonuçlar aldık. Bu çalışmamızla başta nüfus yoğunluğu yüksek ve geniş sokaklarımızdan başlamak üzere araç park yerlerini, çöp konteynerlerinin konulacağı yerleri, bina girişlerinin bulunduğu noktaları çizgilerle ortaya koyacağız. Denizli’miz de bence en büyük sıkıntılardan birisi otopark yetersizliği. Bu çalışmamızla bu sıkıntının azaltılması noktasında ciddi bir adım atmış olacağız. Ayrıca çöp konteynerlerinin de çizgilerle yerleri belirlenecek. Hem burada birisi geri dönüşüm olmak üzere Pamukkale Belediyesi logolu iki konteyneri özel yerleştirileceği aparatlarla biz koymayı düşünüyoruz. Onlarında yeri sokakta çizgilerle belirli olduğu için çöp kamyonunun daha rahat bir şekilde sıkıntısız olarak konteynerlere ulaşıp, boşaltılmasını sağlayacak. Ayrıca her bina ve evin önünde çizgilerle belirlenecek, park yasak olacak. Bu şekliyle evlerin giriş noktalarındaki parklar nedeniyle yaşanılan sıkıntılar ortadan kalkmış olacak. Yani bu çalışmamızla sokakta bir düzen ve verimlilik sağlanacak. Detaylı bir çalışmayı ilçemizde hayata geçirmiş olacağız” dedi.