PAMUKKALE BELEDİYESİ İKİNCİ KURAN KURSUNU AÇTI

14-02-2016

PAMUKKALE BELEDİYESİ İKİNCİ KURAN KURSUNU AÇTI

Pamukkale Belediyesi, Aktepe Mahallesinin ardından Dokuzkavaklar Merkezefendi Caminin alt kısmını bayanlar için Kuran Kursu ve 4-6 yaş çocuklar için ise eğitim alanı olarak düzenledi. Caminin bahçe düzenlemesi, şadırvanını da hazırlayan Pamukkale Belediyesi, gerçekleştirilen törenle dualarla Kuran Kursunu hizmete açtı.

Pamukkale Belediyesi, geçtiğimiz günlerde Aktepe Mahallesinde Aydoğdu Cami Kuran Kursu ve 4-6 yaş Kreşini hizmete sunmasının ardından bu kez Dokuzkavaklar Mahallesinde Merkezefendi Caminin alt kısmını bayanlar için Kuran Kursu ve 4-6 yaş çocuklar için ise eğitim alanı olarak düzenleyerek hizmete açtı. Açılış törenine Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık, Pamukkale İlçe Müftüsü Nihat Sevil, AK Parti Pamukkale İlçe Hasan Aracı, Başkanı Pamukkale Belediye Meclisi Üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
BAŞKAN GÜRLESİN’E TEŞEKKÜR ETTİLER
Açış konuşmalarında Merkezefendi Cami Yaptrma ve Yaşatma Derneği Başkanı Osman Demir, İlçe Müftüsü Nihat Sevil bahçe düzenlemesinden şadırvana, tuvaletlerden diğer ihtiyaçlara ve caminin alt kısmını Kuran Kursu ile 4-6 yaş Kreşi olarak düzenleyen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e teşekkürlerini iletti. İl Müftüsü Mehmet Aşık ise, Başkan Hüseyin Gürlesin’in camilere verdiği önem ve destekten dolayı mutluluğunu belirterek, “Allah kendisinden razı olsun. Camimizin Kuran Kursuda hayırlı olsun” dedi.
''AMACIMIZ HER MAHALLEDE KURAN KURSU''
Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ise, açılışta yaptığı konuşmada, belediye olarak cami ve okullara ayrı bir önem verdiklerini söyledi. Bu konuda çok hassas davranıldığını ifade eden Başkan Gürlesin, şunları söyledi, “Bugün en mutlu günlerimizden birini yaşıyoruz. Yine bir ilim yuvamızın açılışını yapacağız. Kuran Kursumuz ve camimizin yeni şekli hayırlı olsun. Pamukkale Belediyesi olarak okullarımıza ve camilerimize ayrı bir önem veriyoruz. Bu konuda çok hassasız. Her ikisi de bizler için çok önemlidir. Biri ilim yuvasıdır. Geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitim gördüğü yer. Okullarımızdan gelen talepleri imkanlarımız ölçüsünde elimizden gelen şartları sunarak yardımcı olmaya çalışıyoruz. Öteki ise ibadet yuvası olan Allah’ın evi camilerimizdir. Camilerimizin bakım, oranım ve temizliğine kadar her anlamda destek sağlıyoruz. Bugün Aktepe’nin ardından Dokuzkavaklar Mahallemizde Merkezefendi Cami’nde Kuran Kursu ve 4-6 yaş çocuklar için ise eğitim alanını hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 1980’de yan tarafta eski bir bina vardı ve ben orada 1 yıl Kuran Kursu’na katıldım. Bundan dolayı mahallemizin ve camimizin bizim için ayrıca bir farklı var. Bundan sonra cami ve okullarımızda bu değerin karşılığının verildiğini göreceksiniz. Amacımız her mahallede en az bir tane Kuran kursu olmasıdır. Neden ise özellikle annelerin manevi yönden bilgili olması gerekir. Annede bilgi varsa çocuğuna ve eşine verecek. İşte o bilgilerde bu kurslarda öğrenilecek. Sadece kuran kursu değil çok amaçlı salonlar olarak kullanılması gerekir” dedi.
“ÖNEMLİ BİR ESER HİZMETE SUNULDU”
Denizli büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’da emek veren ve katkı sağlayan herkese çok teşekkür ederek sözlerine başladı. Manevi değerlerin sonsuza kadar var olma yolundaki önemine işaret eden Başkan Zolan, “Bu topraklar üzerinde değerlerimizle ecdadımızın bıraktığı eserler ve değerlerle kıyamete kadar var olmak istiyorsak önce neslimizi çocuklarımıza genimize sahip çıkmamız lazım. Onları manevi değerlerimizle donatmamız lazım. Eğer o değerlerimizi zamanında doğru şekilde aktaramazsak o neslin bizim neslimiz olması mümkün değildir. O değerlerin ileriye doğru taşınması mümkün değildir. Çok şükür o değerlerimiz böyle eserlerle aratarak devam ediyor. Çocuklarımız camiyle buluşuyor. Camilerimizin etrafındaki duvarlar kaldırıldı. Altlarına Kuran kursu salonları açılıyor. Büyükşehir olduğumuzda, 'Hizmetler artarak gelecek' dedik. Bir taraftan ilçe belediyemiz bir taraftan bizler 2 koldan hizmet üretiyoruz. Pamukkale Belediye Başkanımız Hüseyin Gürlesin, şekil olarak değil esas olarak çok güzel bir hizmet üretmiş. Kendisine çok çok teşekkür ediyorum. İnşallah yarınız daha güzel olacak. İnşallah değerlerimizle çocuklarımız geleceğe doğru donatacağız. Çocuklarımız bizi biz yapan değerlerimizle ezanımızı bu coğrafyada okutmaya devam edecek, bayrağımızı da sonsuza kadar dalgalandıracak” dedi.
“MANEVİ DEĞERLERİMİZ ÖĞRETİLECEK”
Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru ise, ilçede insanları manevi olarak besleyecek, onlara büyüğüne saygı küçüğüne sevgiyle yaklaşmasını sağlayacak kurs merkezlerine ihtiyaç duyulduğunu kaydederek, “Bu mekanda herkes bizim toplumumuzun vazgeçilmezi olan manevi değerlerini alacak. Sanayi bölgesindeyiz binlerce çalışanımız, ailelerimiz var. Bunların manevi bilgi alması gerekir. Böyle salonlar manevi dünyamızın öğrenilmesinde ayı bir önem taşıyor. Bu vesileyle yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum saygılar sunuyorum” dedi.
DUALARLA AÇILDI
Konuşmaların ardından Merkezefendi Cami Kuran Kursu 4-6 yaş kreşinin açılış töreni, dualarla yapıldı. Tören sonrasında Başkan Gürlesin ve protokol üyeleri Kuran Kursunda incelemelerde bulundu. Pamukkale Belediyesi’nin pilav hayrı ile etkinlik son buldu.