BAŞKAN GÜRLESİN’E PAܒLÜ YABANCI ÖĞRENCİLERDEN ZİYARET

10-02-2016

BAŞKAN GÜRLESİN’E PAܒLÜ YABANCI ÖĞRENCİLERDEN ZİYARET

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’i birçok ülkeden gelen Pamukkale Üniversitesi’nde okuyan yabancı öğrenciler ziyaret etti. Pamukkale Belediyesi’nin sosyal ve kültürel çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirten öğrenciler, kendi hazırladıkları projeleri de Başkan Gürlesin ile paylaştı.

Erasmus Değişim Programı kapsamında Pamukkale Üniversitesi’nde öğretim gören yabancı öğrenciler, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’i ziyaret etti. Öğrencileri makamında kabul eden Başkan Gürlesin, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çevre Mühendisliği Bölümünde okuyan Endozyalı Reizky Reizk, Biyoloji Bölümü öğrencisi Ganalı Asuma Yusif, Kimya Bölümü öğrencisi Güney Afrikalı Yusuf Abdullah ve Biyoloji Bölümü öğrencisi Nijerli Zakhele Ma Hebula; Başkan Gürlesin’in kendilerini kabul ettiği için teşekkürlerini iletti. Yabancı öğrenciler Pamukkale Belediyesi’nin özellikle, hayata geçen sosyal ve kültürel projelerini çok beğendiklerini ve örnek olduğunu belirterek, yabancı öğrencilere yönelik ortak yürütülecek projelerini Başkan Gürlesin ile paylaştılar.

“SOSYAL BELEDİYECİLİK ÖNCELİĞİMİZ”

Pamukkale Belediyesi’nin yürüttüğü sosyal belediyecilik çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Gürlesin, “Pamukkale Belediyesi olarak bilinir hizmetlerimizin yanı sıra özellikle sosyal belediyecilik anlayışıyla ilçe halkımıza hizmet götürüyoruz. Sosyal belediyecilik noktasında birçok projemizi hayata geçirdik. Belediye olarak son aşamasına geldiğimiz Pamukkale Sosyal Markette ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız, vereceğimiz sosyal kart ile marketten alışveriş yapar gibi sosyal yardım alabilecekler. Yine çok önem verdiğimiz ve Pamukkale Kaymakamlığı ile ortak yürüttüğümüz Sosyal Hizmet Koordinasyon Merkezi’ni hizmete sunduk.  Bu proje ile temel olarak ilçede bulunan psikolojik sorunlar yaşayan bireylerin topluma entegrasyonu sürecinde yardımcı olunması hedeflenmektedir. İlçemizde engelli vatandaşlarımıza yönelik birçok etkinlik ve projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızın mutlu anlarına ortak olmak noktasında ilçemizde evlenen her bir çiftimize Eylül ayından itibaren Evlilik Seti verdik, vermeye devam ediyoruz. Yine ilçemiz sınırlarında yaşayan ve bebek sahibi olan her bir çiftimize bir bebeğin ihtiyaç duyacağı malzemelerin yer aldığı bir çanta ve battaniye hediye ettik. 2016 yılında da bu sosyal projemiz devam ediyor. Pamukkale Belediyesi olarak ilçemizde bulunan tüm camilerin temizliğinin yapılması ve ihtiyaç sahibi yaşlılarımızın ev temizliğinin yapılması noktasında ekiplerimiz çalışmalarına devam ediyor. İlçemiz sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlarımızın istek ve taleplerini bizzat her mahalleye giderek yanıtlamak, yapılacak çalışmaları yerinde anlatmak amacıyla hayata geçirdiğimiz Mahalle Buluşmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Sohbet sonrası Başkan Gürlesin, ortak projeler noktasında yürütülecek çalışmalar ile ilgili öğrencilerle fikir alışverişinde bulundu.