PAMUKKALE’DE SEMT PAZARLARINDA YAZ-KIŞ SAATİ UYGULAMASI BAŞLADI

29-01-2016

PAMUKKALE’DE SEMT PAZARLARINDA YAZ-KIŞ SAATİ UYGULAMASI BAŞLADI

Pamukkale Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yer alan binlerce insanın alışveriş yaptığı semt pazarlarında yaz ve kış saati uygulamasına geçti. Kış döneminde pazarın kapanış saati 19.00 olurken, yaz döneminde 21.00 olarak belirlendi. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, bu uygulamayla hem semt pazarlarının kurumsal bir yapıda olacağını, temizliğinin zamanında yapılacağını, çevreye gürültü ve diğer anlamda verilen rahatsızlığın önüne geçileceğini söyledi.

Pamukkale Belediyesi, 10’u kapalı olmak üzere 30 semt pazarını bünyesinde barındırıyor. İlçede semt pazarlarında 1500’e yakın esnaf, çiftçi olarak ürünlerini direk pazara getiren 500 müstahsil toplamda 4 bin tezgah açıyor. 320 bin nüfuslu Pamukkale İlçesi’nde binlerce vatandaşın başlıca alışveriş adresi olan semt pazarlarına Pamukkale Belediyesi, büyük önem gösteriyor. Pamukkale Belediyesi, semt pazarlarında alışveriş saatlerini belirleyerek, kurumsal bir kimlik kazandırmak, akşam geç saatlere kadar uzaması nedeniyle, çevreye olan gürültü ve trafikte yoğunluk, temizliğin geç kalması nedeniyle yaşanan olumsuzlukların önüne geçilmesi için yaz-kış saati uygulamasını başlattı.

BU SAATLERE DİKKAT

Pamukkale Belediyesi buna göre 30 Ekim-26 Mart tarihleri arasında kış döneminde pazarın kapanış saatini 19.00, 27 Mart-29 Ekim yaz saati döneminde de 21.00 olarak belirledi. Uygulamayla belirlenen saatlerde esnaf pazarda tezgahını toplayarak, ayrılmış olacak. Saatlere riayet etmeyenlere Belediye Zabıta ekipleri, cezai işlem uygulayacak.

“AMACIMIZ EN İYİ HİZMETİN SUNULMASI”

Binlerce insanımızın uğrak noktası olan semt pazarlarına büyük önem verdiklerini belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Belediyemizin hizmetleri noktasında binlerce insanın alışveriş yaptığı ve yine binlerce esnafımızın ürünlerini satışa çıkardığı pazar yerleri büyük önem taşıyor. Bu bilinçle pazar yerlerimizde kaliteyi artırmak için çalışıyoruz. Kar, kış, güneş demeden insanlarımızın alışverişlerini rahatça yapmaları için ise, kapalı pazar yerleri yapmaya devam ediyoruz. Pazarlarımızda güvenlik kameraları ve özel güvenlik ekiplerimizle vatandaşlarımızın ve esnafımızın güvenli bir ortamda alışverişini yapmasını sağlıyoruz. Ayrıca pazarlarımızda yaz ve kış saati uygulamasına geçtik. Burada amacımız; kurumsal bir yapıda pazarların uygun bir saate kapanarak, temizliğinin yapılarak çevreye etkisinin önüne geçilmesi, gürültü ve trafik yoğunluğu gibi sıkıntıların bertaraf edilmesi, Pazar çevresinde yaşayan vatandaşlara olumsuz etkilerinin azaltılması, esnafımızın uygun bir saatte evine giderek ailesiyle birlikte olmasının sağlanması gibi birçok olumlu etkiyi içeriyor. İnşallah esnafımızda bu saat dilimlerine uymasıyla Pazar yerlerimizde daha iyi ortamlarda alışveriş imkanını sunmuş olacağız. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.