13 ÜLKEDEN BAŞKAN GÜRLESİN’E ZİYARET

22-01-2016

13 ÜLKEDEN BAŞKAN GÜRLESİN’E ZİYARET

AIESEC Öğrenci değişim programı çerçevesinde 13 ülkeden Denizli’ye gelen 15 üniversite öğrencisi Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e ziyarette bulundu. Denizli’yi çok sevdiklerini, beyaz cennet Pamukkale başta olmak üzere antik şehirlere hayran kaldıklarını aktaran öğrencilere Başkan Gürlesin, Denizli’nin ve Pamukkale İlçesi’nin özelliklerini anlattı.

AIESEC Öğrenci değişim programı çerçevesinde Malezya, Endonezya, Pakistan, Kuveyt, Romanya, Gürcistan, Mısır ve Lübnan gibi 13 ülkeden 15 üniversite öğrencisi Denizli’ye geldi. Denizli’nin başta beyaz cennet Pamukkale, şifa merkezi Karahayıt, Hierapolis, Laodikya gibi tarihi antik şehirleri gezen öğrenciler, ilin kültürü, yemekleri ve halk oyunları gibi birçok özelliğini tanıma fırsatı buldu. Kültürlerarası paylaşım etkinlikleri çerçevesinde öğrenciler Tavas Zeybeği de öğreniyor. Seviye Okulları öğrencilerinin evlerinde misafir ettiği yabancı öğrenciler, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e de ziyarette bulundu. Başkan Gürlesin, Seviye Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Çatlık ile birlikte öğrencileri makamında kabul etti.

“ÇOK MEMNUN KALDIK”

Denizli’nin doğal ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra insanlarının çok misafirperver ve içten olduğunu aktaran öğrenciler, AIESEC Öğrenci değişim programı çerçevesinde Denizli’yi seçtikleri için mutluluklarını ifade ettiler.  Başkan Gürlesin’in kendilerini kabul ettiği için teşekkürlerini ileten öğrenciler, kendi kültürlerine yönelik bilgileri de ziyarette ilettiler.

“DENİZLİ TURİZM MERKEZİ”

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Başkan Hüseyin Gürlesin, öğrencilerle bir bir ilgilendi. Denizli’nin, Pamukkale İlçesi’nin tarihi ile doğasıyla, termal sağlık turizmiyle bir turizm merkezi olduğunu aktaran Başkan Gürlesin, Denizli ve Pamukkale İlçesi ile ilgili bilgiler verdi. Öğrencilerden Denizli’nin özelliklerini memleketlerinde çevrelerine de aktarmalarını isteyen Başkan Gürlesin, “İlimize, ilçemize hoş geldiniz. Burada olmaktan dolayı çok mutlu olduğunuzu görmek bizleri de ziyadesiyle mutlu etti. Turizm konusunda iddialı bir iliz. Şuanda yılda 2 milyona yakın turist ilimize, ilçemize geliyor. Tabi ki hedefimiz yılda 10 milyon turist. İnşallah Pamukkale’mizle, tarihi şehirlerimiz ve doğal güzelliklerimizle, termal sağlık turizmimizle bu hedefe yıllar içinde ulaşacağız. Sizlerde memleketlerinize döndüğünüzde buradaki güzellikleri anlatacak ve tanıtım noktasında da gönüllülerimiz olacaksınız. Denizli’ye tekrar hoş geldiniz” dedi.

PAZAR GÜNÜ KENDİ KÜLTÜRLERİNİ ANLATACAKLAR

13 ülkeden gelen yabancı öğrenciler Pazar günü Teras Park Alışveriş Merkezi’nde 12.00 ile 20.00 saatleri arasında ülkelerinin kültürlerini de Denizli halkına tanıtacak. Ülkelerine ait giysi, yemek, bayrak ve el emeği eserlerini sergileyecekler. Ayrıca öğrenciler etkinlikte Denizli’de öğrendikleri Tavas Zeybeği gösterisi de sunacak.