PAMUKKALE’DE KAR MÜCADELESİ BAŞLADI

04-01-2016

PAMUKKALE’DE KAR MÜCADELESİ BAŞLADI

Pamukkale İlçesi’nin üst kotlarında yer alan Kaplanlar, Güzelpınar, Kurtluca, Uzunpınar, Akçapınar ve Gözler Mahalleleri kara teslim oldu. Pazartesi sabah saat 03.00 sıralarında başlayan kar yağışıyla, kısa zamanda yer yer kar kalınlığı 15 ile 20 santimetreye ulaştı. Geçen kış döneminde karla mücadelede bölgesinde başarılı bir dönem geçiren ve mağduriyetlerin önüne geçen Pamukkale Belediyesi ekipleri, son günlerde meteorolojiden alınan bilgiler doğrultusunda yine teyakkuzda bekledi. Kar yağışının etkili olduğu ve 6 mahalleyi beyaza bürüyen kar yağışı nedeniyle ekipler sabah saat 06.30’dan itibaren çalışmalara başladı. Greyder, kepçeler, kamyonlarla 18 kişilik ekip, bölgede ana yollar başta olmak üzere tüm talihi yolları açarak, ulaşımda aksamaların önüne geçti.

“KARLA MÜCADELEYE HAZIRIZ”

Pamukkale İlçesi’nin geniş ve zor bir coğrafyaya sahip olduğunu belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Kar yağışı merkezde şuana kadar etkili olmasa da ilçemizin üst kotlarında yer alan mahalleler dahil il genelinde birçok bölgede kendisini gösterdi. Geçtiğimiz yılda bölgemiz ciddi oranda bir kar yağışı almıştı. Araçlarımız ve ekiplerimizle karla mücadeleyi geçtiğimiz yıl başarılı bir şekilde sağlamıştık. Tabi ki deneyimlerde elde ettik. Bu yılda yine yollarımızın açık kalması, mağduriyetlerin önüne geçmek noktasında hem araç hem de ekipler olarak hazırız. Son dönemde hava şartları noktasında ise teyakkuzdaydık. Pazartesi sabah saat 03.00 gibi üst kotlarımızda yer alan mahallelerimiz kar yağışı etkili oldu. Meteorolojiden aldığımız bilgiler doğrultusunda zaten ekiplerimiz hazırdı. Sabahın ilk saatlerinde ekiplerimiz yol açma çalışmalarını başlattı. Kısa zamanda da ana yollar dahil tüm ara sokaklar temizlendi. Ekiplerimize teşekkür ediyorum. Kar bir nimettir berekettir. Su kaynaklarımız için son drece önemlidir. Yeter ki kar yağsın, biz külfetine katlanmaya hazırız. Bundan sonraki süreçte de inşallah sıkıntısız bir şekilde yıllarımızı açık tutmak adına karla mücadelemiz sürecek” dedi.