BAŞKAN GÜRLESİN CEMEVİ SÖZÜNÜ TUTTU

31-12-2015

BAŞKAN GÜRLESİN CEMEVİ SÖZÜNÜ TUTTU

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Alevi vatandaşların da yaşadığı Güzelköy Mahallesinde yoğun talep üzerine Cemevi yapımını başlattı. Kaba inşaatı tamamlanan kısa zaman içinde de hizmete açılacak Cemevinde Başkan Gürlesin incelemelerde bulundu. Güzelköy’de uzun yıllardan beri gündemde olan ancak yapımı kendilerine nasip olan Cemevinin hayırlı olmasını dileyen Başkan Gürlesin, “AK Partili bir Belediye Başkanı olarak, bu eser AK Parti Hükümetimizin ayrım yapmadığının kanıtıdır. Cemevi kısa zamanda tamamlanarak hizmete girecek. Alevi kardeşlerimiz burada ibadetlerini yapabilecek” dedi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Alevi ve Sünni vatandaşların bir arada yaşadığı Güzelköy Mahallesine bir yatırımı daha gerçekleştiriyor. Mahalle de Alevi vatandaşlardan 7 Haziran genel seçimleri öncesi Başkan Gürlesin’e, yoğun olarak Cemevi yapımı için destek isteği yapıldı. Mahalleye başta üst yapı olmak üzere birçok yatırımı götüren Başkan Gürlesin, Cemevi noktasında ihtiyaçları değerlendirerek olumlu yanıt verdi. Kısa zamanda inşası başlayan Cemevinde kaba inşaat tamamlandı. Düzenleme çalışmaları ise devam ediyor. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, yapımı devam eden Cemevinde, teknik ekibiyle incelemelerde bulundu.

“MAHALLELİ BAŞKAN GÜRLESİN’E TEŞEKÜR ETTİ”

İnceleme ziyaretinde Güzelköy Mahalle Muhtarı Veli Çınar ve çok sayıda mahalle sakini Başkan Hüseyin Gürlesin’i karşıladı. Uzun yıllardır en büyük isteklerinden birisinin Cemevi olduğunu belirten mahalle sakinleri, bu hayallerini gerçeğe dönüştüren Başkan Hüseyin Gürlesin’e teşekkürlerini ilettiler.

“KISA ZAMANDA HİZMETE GİRECEK”

Verdikleri sözü tutarak Cemevi inşaatını başlattığını vurgulayan Başkan Gürlesin, “Pamukkale Belediyesi olarak ayrım yapmaksızın, halkımızın tamamına, tüm mahallelerimize eşit hizmet götürerek, modern bir Pamukkale için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Güzelköy Mahallemizde üst yapı başta olmak üzere ihtiyaçlar noktasında önemli yatırımları yaptık. Güzelköy mahallemizde hem Alevi hem de Sünni vatandaşlarımız yaşıyor. 7 Haziran seçimleri öncesi Cemevinin yapımıyla ile ilgili Güzelköy Mahalle sakinlerimizin yoğun talebi vardı. Bu mahallemizde camimizin başta halısının yenilenmesi olmak üzere ihtiyaçların giderilmesi noktasında bir çalışma yapmıştık. O dönem Cemevi içinde halkımıza söz verdik. Kısa zaman içinde de belirlenen arsa üzerine inşaatına başladık. Öncelikle biz ibadethanelerimizi önemsediğimizi belirtmek istiyorum. Camilerimize değer verdiğimiz kadar Cemevlerinin de olması gerektiğine inanlardanım. Hem camide bizim değerlerimizden, hem Cemevi bizim değerlerimizden.  Burada uzun yıllardan beri gündemde olan, belki söz verenler olmuş ama yapılmayan Cemevi’ni yapmak başta şahsımın gayretleriyle bizlere nasip oldu. Vatandaşlarımızın taleplerine uygun olarak 450 metrekarelik iki katlı bir bina yapıldı. Kaba inşaatı biten ve düzenlemelere geçilen Cemevi kısa zamanda tamamlanarak hizmete girecek. İnşallah Cemevi bittikten sonra çok özel bir törenle hizmete açmayı planlıyoruz” dedi.

“AYRIM YAPMIYORUZ”

Hiçbir şekilde vatandaşlar arasında, görüşler anlamında, hizmet noktasında ayrım yapmadan Pamukkale odaklı çalıştıklarını aktaran Başkan Gürlesin, “AK Partili bir Belediye Başkanı olarak, şunu vurgulamak istiyorum!  Bu eser AK Parti Hükümetimizin ayrım yapmadığının kanıtıdır. Biz insanlar arasındaki o birlik ve beraberliğin sağlanması açısından Hükümetimiz noktasında, yerel yönetimler olarak izlediğimiz yola devam ediyoruz. Biz oy endeksi çalışmıyoruz. Hangi mahallemiz olursa olsun, ihtiyaçlar doğrultusunda yatırımları hayata geçiriyoruz. Böyle güzel yatırımlarla insanlarımızı buluşturalım istiyoruz. Güzelköy de Cemevi yapımı, toplumumuzda ayrılık nifak tohumları ekmeye çalışanlara en güzel cevap oldu. Bu ortam bir dönem yapılmaya çalışan Alevi-Sünni ayrımı oyunların tutmadığı ve geçmişte kaldığının kanıtıdır. Şimdi burada bir de Cami yapım talebi var. Onun da yerinde inceleme yaptık. İnşallah böyle bir şey olursa da kurulacak derneğe elimizden gelen desteği vererek bir tarafta Cami ve bir tarafta Cemevi yatırımını Güzelköye sağlamış olacağız. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.