PAMUKKALE’DE ENGELLİLER GÜNÜNE ÖZEL ETKİNLİK

02-12-2015

PAMUKKALE’DE ENGELLİLER GÜNÜNE ÖZEL ETKİNLİK

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda tüm engellilerin bu özel gününü kutladığını söyledi. Pamukkale Belediyesi olarak engellilerin yaşamlarını kolaylaştıracak projelerin belediyenin öncelikleri arasında yer aldığını belirten Başkan Gürlesin, 3 Aralık Perşembe Hasan Güngör Kapalı Spor Salonu’nda Engelliler Günü’ne özel anlamlı bir program hazırladıklarını vurgulayarak, tüm vatandaşları etkinliğe davet etti.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi, “Engellilerimizin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek, güçlendirecektir. Nüfusun önemli bir bölümünü oluşturan engelli vatandaşlarımızın, eğitim, istihdam, barınma, rehabilitasyon ve bakımının sağlanması, ailelerinin desteklenmesi, vatandaşlarımızın engellilik konusunda bilinçlendirilmesi için yürütülen çalışmaları takdirle karşılıyorum. Engelli vatandaşlarımızın desteklenmeleri halinde neleri başarabileceklerini görüyor, birçok başarı mucizesine şahit oluyoruz. Onların yaşama sevinçleriyle hayata sarılmalarından büyük mutluluk duyuyoruz. Pamukkale Belediyesi olarak da engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştıracak projeler belediyemizi öncelikli arasındadır. Aslında hepimiz birer engelli adayıyız. Kimsenin gelecekte engelli olmayacağının garantisi yoktur. Hem engelli kardeşlerimizin sorunlarını çözmek ve hem de dertlerine derman olmak adına projeler geliştirmeye ve uygulamaya devam edeceğiz. Sosyal belediyecilik anlayışı gereği de ihtiyaç sahibi engellilerimizin elinden tutarak, akülü ve tekerlekli sandalye ihtiyaçlarını gidermek için özel önem sarf ediyoruz. Birçok konuda Belediye olarak yanlarındayız. Bu vesileyle bir kez daha hatırlatmak isterim ki, engelli duruma düşmek, hiçbir zaman hayatın sonu olarak değerlendirilmemeli; okumaya, öğrenmeye, sosyal hayata katılmaya bir mani olarak görülmemelidir. Dünya Engelliler Günü'nde, engellerin kaldırıldığı bir dünya için herkesin daha çok gayret göstermesini temenni ediyorum” dedi.

ETKİNLİĞİMİZE TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR

Başkan Gürlesin, Pamukkale Belediyesi olarak 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda anlamlı bir etkinliğe imza atacaklarını söyledi. Özel ve anlamlı bir program hazırladıklarını belirten Başkan Gürlesin, “İçerisinde engelli kardeşlerimizin gösterilerinden konsere çeşitli aktivitelerin yapılacağı Dokuzkavaklar Mahallemizde Hasan Güngör Kapalı Spor Salonu’ndaki programımız 3 Aralık 2015 Çarşamba günü saat 14:00’da başlayacak. Tüm halkımızı hazırladığımız programa davet ediyorum” dedi.

Saat 14.00’da başlayacak 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Programı ise şöyle, “Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı gösteri maçı, Protokol Konuşmaları, Mehteran Takımı Gösterisi, Polis Amca Zihinsel Engelliler Okulu Zeybek Ekibi, Grup S.M.S konseri.”