BAŞKAN GÜRLESİN’DEN GAZİLERE BÜYÜK JEST

23-10-2015

BAŞKAN GÜRLESİN’DEN GAZİLERE BÜYÜK JEST

Bugünün en güzel haberi Pamukkale Belediye Başkanı Gürlesin'den geldi. Başkan Gürlesin, öğle saatlerinde Muharip Gaziler Derneği'ni ziyaret ederek daha önce gazilere verdiği bir söz daha yerine getirdi. Başkan Gürlesin'i, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hamdi Helvalcılar ve çok sayıda gazi, dernek binası bahçesinde karşıladı. Tüm gazilerle tek tek tokalaşarak hatırlarını soran Başkan Gürlesin, gazi yakınlarıyla da ayrı ayrı ilgilendi. Dernek Başkanı Helvacılar, gazilere göstermiş olduğu sıcak ilgi ve desteklerinden dolayı Başkan Gürlesin’e derneğin ambleminin yer aldığı hediyeyi taktim etti. Bu arada Başkan Gürlesin de, önceki ziyareti sırasında gazilerle çekilmiş fotoğrafları çerçeveli şekilde gazilere verdi. Ardından gazilere bir de Türk Bayrağı hediye edildi.

-GAZİLERE ÇİFTE HEDİYE-

Bu arada gaziler hiç beklemediği 2 sürprizle karşılaştı. Dernek Başkanı Helvacılar, önceki yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda belediyenin aldığı tek tip kıyafetlerle törene katıldıktan ve haberin basında yer almasından sonra, 32 gazinin daha kendilerine ulaşarak derneğe katıldığını söyledi. Başkan Gürlesin de, 72 gaziye tek tip kıyafet alımı sonrasında yeni ilave olan 32 gaziye de tek tip kıyafet alınacağını söyledi.

-GAZİLER 41 YIL SONRA KIBRIS’A GİDİYOR-

Başkan Gürlesin, daha önce içinde ukde kalan bir durumu paylaştı. Başta Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan gaziler olmak üzere sağlığı elveren tüm gazileri Kıbrıs’a götürmek istediğini kaydeden Başkan Gürlesin, şunları söyledi:

‘Daha önce 72 gazimizi tepeden tırnağa giydirmiştik. Şimdi ise 32 gazimiz daha katıldı ve onlara da tek tip kıyafet hediye edeceğiz. Bu ailenin tek tip kıyafetle onurlandırması gerektiği için bu sözümü de yerine getireceğiz. Bu ziyaretimizin neticesinde 2 tane müjdemiz oldu. Birincisi kıyafetti, ikincisi ise gönlümüzden geçen daha çok Kıbrıs gazisi olan büyüklerimizin o hatıraları, anıları olan ve canlarını ortaya koydukları Kıbrıs’a götürme arzum vardı. Bu günde onu tescilliyoruz. İnşallah bu yılın Aralık ayında sağlığı elveren bütün gazilerimizi Kıbrıs’a götüreceğiz. Denizli’de görev yapan Tugay Komutanı’mız Erhan Uzun, şuanda Kıbrıs’ta en yetkili komutanımızdır. Buradan bağlantı kurmuştum. O anılarını olan baş tacımız gazilerimizi eski günlerine gidip yad etmelerini anlamında böyle bir gezi planladık. Sağlığı elveren tüm gazilerimizi eşleriyle birlikte Kıbrıs’a götürmek bizim boynumuzun borcudur. Böylece tekrar tekrar onları onurlandırmak istiyoruz.

Dernek Başkanı Helvacılar da Kıbrıs’a 41 yıl önce savaşa gittiklerini anımsatarak, ‘Birçok arkadaşımız, yüzde 99’muz Kıbrıs’ı savaştan sonra görmedi. Başkanımız Hüseyin Gürlesin, böyle bir günde bize öyle bir mutluluk yaşattı ki inşallah gazilerimiz bu müjdeyi basından duyduklarında telefon yağmuruna tutulacağımızı şimdiden görebiliyorum. Şuanda bir bayram havası yaşıyoruz. Biz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde bu haberle ikinci bir bayram yaşıyoruz. Bize böyle haberler vererek mutlu ettiği için Başkan Gürlesin’e bir kez daha teşekkür ediyorum’ dedi.