Pamukkale'de Ramazan Davulcularına Sıkı Eğitim

23-06-2014

Pamukkale'de Ramazan Davulcularına Sıkı Eğitim

Pamukkale Belediyesi, gerek belediye ve gerekse 68 mahallenin muhtarliklari araciligiyla duyuru yaparak Ramazan ayinda görev yapacak davulculari belirledi. Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü'nün organizasyonundaki Ramazan ayi hazirliklari, davulcularin egitimiyle devam etti. Davulcular, Denizli Büyüksehir Belediyesi Bando Sefligi'nde ritim egitiminden geçirildi. Buradaki programa, Pamukkale Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürü Özgür Altun ile müdürlük yetkilileri de katilarak egitimi yakindan takip etti. Davulcular, Denizli Büyüksehir Belediyesi Konservatuvari sefi Hakan Eyiden ile seflik müzisyenlerince, egitim aldi. Müdür Altun, Pamukkale Belediyesi ve Denizli Büyüksehir Belediyesi'nin egitim birlikte organize ettigini kaydederek, ?Burada sizlere kisa süreli bir egitim verilecek. Amaç ayni ritim ve düzen içinde Ramazan ayi davulunun çalinmasidir. Bilindigi gibi ritim bozuklugu kulaga hos gelmeyen seslere neden olur. Bu egitimle ritim bozuklugunun ve düzensizligin önüne geçilecektir' dedi. Konservatuvar Sefi Hakan Eyiden de, egitim hakkinda Ramazan davulcularini aydinlatti. Ardindan davulcular, isinde uzman egitmenlerce egitimden geçti. Tüm davulcular, ritim konusunda bildiklerine ögrendiklerini de ekledi. Böylece teoride ögrenilenler pratikle pekistirildi. Bu arada nüfus yogunlugu ve yerlesim birimi genisligine göre bazi mahallelerde birkaç davulcunun görev yapacagi bildirildi. Egitimler yarin da devam edecek.