BAŞKAN ÖRKİ’DEN ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ MESAJI

21-11-2022

BAŞKAN ÖRKİ’DEN ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ MESAJI

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, her yıl 20 Kasım’da kutlanan Dünya Çocuk Hakları Günü ile ilgili mesaj yayımladı. Başkan Örki, “İlçemizde yaşayan tüm çocukların hakları için Pamukkale Belediyesi olarak yapmamız gereken ne varsa yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Çocukları korumak ve yaşam koşullarını iyileştirmek adına 20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 'Çocuk Haklarına Dair Sözleşme' imzalanmış ve o tarihten günümüze 20 Kasım 'Dünya Çocuk Hakları Günü' olarak kutlanıyor. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, bu özel günle ilgili mesaj yayımladı. Bundan 33 yıl önce 20 Kasım tarihinin çocuk hakları konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Dünya Çocuk Hakları Günü olarak kutlandığına dikkat çeken Başkan Örki, “O gün dünyadaki bütün ülkeler insanlara tanınan bazı haklarına çocuklara özel maddeleri ekleyerek, özenle uygulanması kararı aldı. Çocukların başta sağlık, eğitim, eğlence ve kültürel haklarının korunması gerekiyor. Onların başta istismar olmak üzere kötü alışkanlıklardan uzak tutulması da çok önemli. Çocuklarımız da tıpkı tüm bireyler gibi düşünce ve duygularını özgürce ifade edebilmeli. Pamukkale Belediyesi olarak çocuk hakları ile ilgili yapmamız gereken ne varsa şimdiye kadar elimizden gelenin fazlasını yaptık. Bundan sonrada çocuklarımızın bu haklarını en layıkıyla kullanabilmesi için hem belediyemizin hem de devletimizin tüm imkânlarıyla yanlarında olmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle başta ilçemizde yaşayan çocuklarımız olmak üzere tüm çocuklarımızın Dünya Çocuk Hakları Günü kutlu olsun” dedi. Öte yandan Pamukkale Belediyesi, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü ile ilgili olarak özel bir program düzenledi. 21 Kasım 2022 Pazartesi günü Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Mehmet Gazi Salonu’nda saat 10.00’da başlayacak olan etkinlikte açılan atölyelerde çocukların haklarına dikkat çekilecek.