BAŞKAN ÖRKİ’DEN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

29-10-2022

BAŞKAN ÖRKİ’DEN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99. Yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Örki, “Türk Milleti’nin istiklal mücadelesinin zaferle sonuçlandırdığının resmi duyurusudur Cumhuriyet. Atalarımızın bize bıraktığı bu meşaleyi gelecek nesillere taşımak bizim en büyük görevimiz” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 99. Kuruluş yıl dönümü ile ilgili Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, bir mesaj yayımladı. “Türk Milleti öylesine zorlu bir yoldan gelmiştir ki, tüm zorluklara, engellere rağmen verdiği mücadeleler zaferler ile taçlanmış, Cumhuriyet’le sonuçlanmıştır” diyen Başkan Örki mesajında şu görüşlere yer verdi; “Cumhuriyet, Türk Milleti’nin vatan, millet uğruna verdiği şehitlerin kanlarıyla sulanan bu topraklarda ay yıldızlı al bayrak altında, Cumhuriyet eşliğinde bugünlere gelmesi bir mucize değil sonuçtur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde çıkılan bu kutlu yolda, her zorlukta, her engelde, dillerde, gönüllerde yatan özgürlük, bağımsız bir Türk Devleti hayal değil, gerçeğe giden yolda yürümekti. Bizler de genciyle, yaşlısıyla ilelebet Cumhuriyetimizin yılmaz savunucularıyız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında Türk Milleti nasıl birlik ve beraberliğini korumuş, kenetlendiyse, bugün de aynı birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Atalarımızın büyük zorluklarla kurduğu bu Cumhuriyet ilelebet var olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman silah arkadaşları, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, Türk Milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum” dedi.