PAMUKKALE’DE SPOR HAFTA SONU YOĞUN GEÇTİ

10-10-2022

PAMUKKALE’DE SPOR HAFTA SONU YOĞUN GEÇTİ

Pamukkale Belediyespor Kulübü sporcuları, hafta sonunda hem yurt dışında hem de yurt içinde önemli başarılara imza attılar. Pamukkaleli bocce oyuncusunun da yer aldığı Bocce Kadın Genç Milli Takımı, İspanya'da düzenlenen Avrupa Ümitler ve Gençler Bocce (Petank) Şampiyonası'nda altın madalya kazandı.

Pamukkale Belediyespor Kulübü, her hafta adından başından söz ettirmeye devam ediyor. Bu hafta sonunda Pamukkaleli sporcular, Bocce, Kick Boks, Dart, Voleybol ve yağlı güreşte önemli başarılara imza attılar.

BOCCE MİLLİ TAKIMINDA PAMUKKALELİ

İspanya’nın Palma del Mallorca şehrinde düzenlenen Avrupa Ümitler ve Gençler Bocce (Petank) Şampiyonası'nda Bocce Kadın Genç Milli Takımı, altın madalya kazandı. Kadın Genç Milli Takımı finalde İngiltere’yi 13-8 mağlup ederek organizasyonu altın madalya ile tamamladı. Pamukkale Belediyespor’un antrenörü Bülent Sevinç  ve sporcu Merve Karakaya şampiyon kadroya yer aldı. Aynı şampiyonaya bireysel olarak katılım sağlayan Pamukkale Belediyespor’lu Ziya Yılmaz da, Petank Altın Nokta disiplininde Avrupa 5.’si oldu. Öte yandan 30 Eylül-9 Ekim 2022 tarihleri arasında İtalya’da düzenlenen Gençler Dünya Kick Boks Şampiyonası’nda Pamukkale Belediyesporlu Ahmet Burak Canbeldek de yer aldı. Başarılı sporcu güçlü rakipleri arasında Dünya 8.si olmayı başardı. Canbeldek, 2021 yılında genel sıralamada Türkiye Şampiyonu olarak Avrupa Kick Boks Şampiyonası’na Milli sporcu olarak katılmış ve Avrupa 5.si olarak ülkemize dönmüştü.

DART İLÇE BİRİNCİLİĞİ AKTEPE SOSYAL TESİSLERİNDE YAPILDI

Pamukkale Belediyesi, hafta sonunda, Aktepe Sosyal Tesisleri’nde Dart İlçe Birinciliğine ev sahipliği yaptı. Pamukkale Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü ve Pamukkale Belediyesi iş birliğinde 3-9 Ekim Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan Dart İlçe Birinciliği Pamukkale Belediyesi Aktepe Sosyal Tesisleri dart salonunda gerçekleşti. Toplamda 48 sporcunun katıldığı turnuvada kızlarda Zehra Gemi birinci, Zehra Sude Akın ikinci, Fatmagül Çelik ve Saadet Aydınalın üçüncü olurken, erkekler ise  Berk Baysal birinci, Furkan Akman ikinci, Ömer Türkarslan ve Kerem Kurban da üçüncülüğü elde etti.

YAĞLI GÜREŞTE İLK ÜÇ ALTINA DÜŞÜLMEDİ

Ata sporu yağlı güreşte Pamukkale’nin adını başarıyla duyurmaya devam eden Pamukkale Belediyesi güreşçileri hafta sonunda üç farklı organizasyona katıldı. Balıkesir Susurluk Katrancı Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri’nde Yılmaz Bakan Küçük Orta Küçük boyda birincilik; Beytullah Sarı Ayak boyunda ikincilik elde etti. Manisa Turgutlu Yörük Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri’nde Ali Bakan Minik 1 boyda üçüncü, Beytullah Sarı Ayak boyunda birinci, Yılmaz Bakan Küçük Orta Küçük boyda ikinci, Yunus Emre Sakallı Küçük Orta Küçük boyda birinci oldular. Antalya Aksu'da yapılan Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde mavi beyazlı sporcularından Beytullah Sarı Ayak boyunda birinci ve Ali Bakan'da Minik 1 boyunda üçüncülük elde ederek, Pamukkale’nin adını başarıyla duyurdular. Hafta sonunda, Türkiye Voleybol Federasyonu Kadınlar 2. Lig'de 2022-2023 sezonuna Play Off hedefiyle başlayan Pamukkale Belediyespor ilk maçında Antalya Merkez Gelişim’e karşı 3-2 üstünlük sağlayarak sezona galibiyetle başladı.