BAŞKAN ÖRKİ’DEN KADINLAR GÜNÜ MESAJI

07-03-2022

BAŞKAN ÖRKİ’DEN KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Örki, mesajında, “Türk Kadını her zaman saygın, üretken bir vatandaş ve en önemlisi de evlatlarımızı yetiştiren kahraman anadır. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun” dedi.

Tarihi 8 Mart 1857 yılına dayanan ve o tarihte New York’ta 40 bin dokuma işçisi kadının daha iyi koşulların sağlanması adına greve gitmesiyle başlayan olaylar sonrasında, 129’u kadın 150 işçinin yanarak hayatını kaybettiği acı gün, Birleşmiş Milletler tarafından, 8 Mart “Dünya Kadınlar Günü” olarak kabul edildi. Aradan geçen 165 yılın ardından tüm dünyada 8 Mart, kadınların haklarına dair önemli bir farkındalık günü olarak kutlanıyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili olarak mesaj yayımlayan Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Türk toplumunda kadının yeri her zaman en özel konumda, Türk kadını her zaman kendinden emin ve güçlü olmuştur. Barışta, her bir kadınımızın narin yapısıyla, yüreğinde anne şefkati ile hayatımızın başrolündeyken, savaşta her zaman bir aslan cesaretiyle korkusuz birer savaşçı olmuşlardır. Hayatımızın bu kadar önemli noktasında bulunan kadınlarımız, her zaman baş tacımız olmuştur. Bundan sonrada olmaya devam edecektir. Bir toplumun gelişmişlik seviyesinin kadına gösterilen saygıyla eş değer olduğunu düşünürsek, kadınlarımızın eğitim seviyelerinin yükseltilmesi de çok önemlidir. Pamukkale Belediyesi olarak, eğitim birinci önceliklerimiz arasında yer alıyor. Kız çocuklarımızın eğitimine ayrı bir önem arz etmektedir. Belediyemizce, kadınlarımıza yönelik, hem iş hem sosyal hayatlarına destek olacak projelerimiz var. İlçemizde yaşayan kadınların el becerisi kazanmalarına, ücretsiz kurslarla aile ekonomilerine katkı sunabilmelerine, dezavantajlı kadınlara destek sağlayacak büyük bir proje olan Pamuk Eller projesine imza atarak ve kız çocuklarının eğitimine önemli destekler sağlıyoruz. Sağlamaya da devam edeceğiz. Biliyoruz ki, Türk Kadını her zaman saygın, üretken bir vatandaş ve en önemlisi de evlatlarımızı yetiştiren kahraman anadır. Bu düşüncelerle, kadınlarımızı yılda bir gün değil, her gün hak ettiği değeri gösteriyoruz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadınlarımızın seslerini duyurabilmeleri, kadınlarımızın haklarına yönelik önemli bir farkındalık günüdür. Bu vesileyle, kadınlarımıza uygulanan her türlü şiddetin karşısında olduğumuzu da yineleyerek, her alanda hak ettiği değeri gördüğü, gözlerinden bir damla gözyaşının akmadığı günlere ulaşmak temennisiyle, tüm kadınlarımızın Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.