BAŞKAN ÖRKİ’DEN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

28-10-2021

BAŞKAN ÖRKİ’DEN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 98. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Örki, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin açık ifadesidir” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’ni Türk Milleti adına Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 98 yıl önce kurduğunun altını çizen Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili yayımladığı mesajında şu görüşlere yer verdi; “Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin 98. yıl dönümünü kutluyoruz. Bizler tarihimizi çok iyi bilmek zorundayız. Türkiye Cumhuriyeti’mizin bugünlere kolay gelmediğini, atalarımızın bizlere emanet ettikleri bu topraklar uğruna yüz binlerce şehit verildiğini ve bir o kadar da gazimizin bulunduğunu unutmamalıyız. İstiklal mücadelesindeki başarımızı, nasıl birlik ve beraberliğimize borçluysak, önümüze çıkabilecek engelleri aşmak için, yine birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Milli birlik içerisinde, Devlet-Millet el ele olmayı başararak, bağımsızlığa göz diken hainlere göz açtırmayacağımıza eminim. Türk Milleti, genciyle, yaşlısıyla ilelebet Cumhuriyetimizin yılmaz savunucuları olmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve vatan toprağı uğruna canlarını hiçe sayan milli mücadelemizin bütün şehit, gazilerini rahmet ve şükranla anıyor, Türk Milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum”.