BAŞKAN GÜRLESİN'DEN YEŞİL YOLDA İNCELEME

image

09-07-2015

BAŞKAN GÜRLESİN'DEN YEŞİL YOLDA İNCELEME

Pamukkale Ilçesi, tarimsal üretim noktasinda da öne çikiyor. Hububattan sebzeye, bir çok çesit meyve üretiminden özel üretim alanlarina kadar Pamukkale Ilçesi, tarimsal anlamda ciddi bir üretim merkezi. Tarimsal alanin yogun olmasi nedeniyle ilçe, 100 kilometreyi bulan tarimsal arazi yol agina sahip. Yagmur, kar gibi yagislar basta olmak üzere tarimsal trafigin yogunlugu toprak yollarin çok çabuk bozulmasina, çukurlasmasina, deforme olmasina neden oluyor. Bu durum bakim maliyetlerini artirdigi gibi ulasim anlaminda ciddi sikintilara sebep veriyor.

YESIL YOLU INCELEDI
Bu durumun çözümü için alternatif yollar arayan Pamukkale Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü yeni bir uygulamayi hayata geçirdi. Korucuk Mahallesi’nde 2,5 kilometrelik bir tarim arazisi yolunda örnek olarak “Yesil Yol” adi verilen bir imalat uygulandi. Pamukkale Belediye Baskani Hüseyin Gürlesin, yeni uygulamayi Fen Isleri müdürlügü ekipleri ile yerinde inceledi.

 “BETON GIBI YOL"
Uygulama hakkinda bilgi veren Pamukkale Belediye Baskani Hüseyin Gürlesin, sunlari söyledi, “Ilçemizde tarimsal anlamda ciddi bir arazi yapisi bulunmakta  ve üretim yapilmaktadir. Tarimsal arazi yol agimiz ise yine ilçe sinirlarimizda 100 kilometreye ulasmaktadir. Bu yol aginin da korunmasi ve bakimi hem üreticimizin arazisine ulasmasi hem de üretimin sekteye ugramamasi açisindan çok büyük önem arz etmektedir. Her sene yagislar ve tarim trafiginden dolayi arazi yollari çok çabuk bozulmakta, çukurlasmalar yasanmakta, deforme olmaktadir. Yollarin bakimi içinde ciddi bir çalisma yapildigi gibi zaman kaybi ve büyük maliyetlerle karsi karsiya kalmaktayiz. Çiftçimizin de ulasiminda sikintilar yasanmaktadir. Bu durumun çözümü için alternatif bir uygulama arayisimizda ‘Yesil Yol’ olarak bilinen bir uygulamayi hayata geçirdik. Yeni yöntemle yolun kendi topragini kullanarak, içine biyolojik yani dogal olan bir katki maddesi konulup,  üzerine su ve sikistirma yöntemiyle yollar beton kivamina getiriliyor. 1 litrelik dogal katki maddesi ile 200 metre yol tamamlanabiliyor. Tamamen doga dostu bu uygulamayla 5 yil gibi uzun bir süre arazi yolu  bozulmadan korunuyor. Hem yolun saglikli olmasi hem de maliyetleri yüzde 50 asagi çeken bu uygulamayi diger arazi yollarimiza da uygulayip, halkimizin hizmetine sunacagiz” dedi.

 

Haber Görselleri