PAMUKKALE’DE 19 MAYIS BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI

19-05-2021

PAMUKKALE’DE 19 MAYIS BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI

Pamukkale Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için “Gençler Yarışarak Eğleniyor” adıyla düzenlediği etkinliğin finalleri büyük bir coşkuyla yapıldı. 5 dalda dereceye giren sporculara çeşitli hediyeler verildi. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 102 yıl önce yaktığı egemenlik meşalesi hiçbir zaman sönmeyecek” dedi.

Pamukkale Belediyesi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili olarak “Gençler Yarışarak Eğleniyor” sloganıyla 7 farklı noktada çeşitli etkinlikler düzenledi. Futbol ve basketbol dallarında şut yarışmasının yanı sıra barfiks, ip atlama ve dart branşlarında ilk 10’a kalan gençler Pamukkale Belediyesi YSE yerleşkesindeki finallere katılma hakkı elde etti. Burada yapılan yarışmalar sonunda dereceye giren isimler belirlendi. Bu arada Denizlili motosikletçiler 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili olarak düzenledikleri konvoyun startını Pamukkale Belediyesi’nin etkinlik alanında verdi. Bayraklarıyla süsledikleri motosikletleri ile görsel şov yapan motosikletliler etkinliğe renk kattılar.

BAŞKAN ÖRKİ’YE MUHTEŞEM KARŞILAMA

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki etkinlik alanı girişinde meşaleli kortejle karşılandı. Ellerinde Türk bayraklarıyla Başkanı karşılayan katılımcılara Başkan Örki teşekkür etti. Ödül töreninde konuşma yapan Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, ebedi lider Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 yılında yaktığı bağımsızlık meşalesinin Türk gençliği tarafından geleceğe taşındığını ifade ederek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘beni en iyi gençler anlar’ diyerek 19 Mayıs’ı gençlere armağan etti. Ve yine 19 Mayıs’ı doğum günü olarak ilan etti. Atamızın doğum gününü kutluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin payidar kalmasının yegane sahibi siz gençlersiniz. Biz de Pamukkale Belediyesi olarak pandemi koşullarına uygun olarak 19 Mayıs etkinlikleri düzenledik. Katılan herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki 19 Mayıs bayramımızı statlarda kutlayabiliriz. Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu aziz vatan için canlarını feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor tüm gençlerimizin bayramını kutluyorum” dedi. Konuşmaların ardından Pamukkale Belediyesi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinde dereceye giren sporculara ödülleri verildi. İlk olarak Başkan Örki etkinliğin gerçekleşmesine katkı sağlayan antrenörlere günün anısına plaketlerini verdi. Penaltı atışlarında Soyhan Bayır birinci olurken, Mehmet Akşit ikinci, Muhammet Mert Yazıcı ise üçüncü oldu. Basket şut yarışmasında Mert Çevni birinci, Alper Karpuzoğlu ikinci, Kerem Akyer ise üçüncülüğü elde etti. Emre Çavdar ip atlama dalında birinci olurken, Erkut Tanrıver ikinci İkra Nur Egemen ise üçüncü oldu. Nisan Emre Kölemen barfiks de birincilik kürsüsüne çıkarken, Ümit Akkaya ikinci, Salih Balcı ise üçüncülüğü elde etti. Dart yarışmasında Harun Turgut birinci, Şevval Avşar ikinci ve Ayşe Bodur ise üçüncü oldu. Dereceye giren bu isimlere ödülleri Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki tarafından verildi.

PAMUKKALE BELEDİYESİ TIRI BAYRAM COŞKUSU YAŞATTI

Öte yandan Pamukkale Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın coşkusunu ilçenin her mahallesinde yaşattı. Türk bayrakları ve balonlarla süslenen tır ilçenin tüm mahallelerinde tur atarak Pamukkale’de bayram coşkusunu yaşattı. Marş ve şarkıların söylendiği tır, 61 mahallenin tamamında gün boyu tur atarak gençlerin bayramlarını renklendirdi. Pamukkaleli vatandaşlar ise evlerinin balkonlarından ve işyerlerinden bu coşkuya ortak oldu. Şehir merkezinde YSE’deki Pamukkale Belediyesi yerleşkesinden başlayan tur, Ulus Caddesi, Çamlık Caddesi, İncilipınar Caddesi, Denizli Lisesi, Tugay, Emek Caddesi, İstiklal Caddesi, 15 Temmuz Delikliçınar Şehitleri Meydanı, Gazi Bulvarı, Otogar, Bağbaşı yeni yol ve eski yol, Üçgen ve Karşıyaka’dan Irlıganlı, Pamukkale, Karahayıt, Akkköy ve Develi ile diğer tüm mahallelerde devam etti. Akşam saatlerine kadar süren turda vatandaşlar bayraklarıyla bu coşkuya ortak oldu.