BAŞKAN ÖRKİ’DEN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

10-03-2021

BAŞKAN ÖRKİ’DEN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Miraç Kandili ile ilgili mesaj yayımladı. Başkan Örki, “Bu mübarek günler, dini duyguların en üst seviyede yaşandığı, dinimize olan bağlılığımızın arttığı kutsal günlerdir” dedi.

Miraç Kandili, peygamberin Mirac’a yükseldiği gecenin idrak edildiği gün olarak biliniyor. Üç ayların içine idrak edilen kandil gecelerinden olan Miraç Kandili, bu yıl 10 Mart Çarşamba gününe denk geliyor. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Miraç Kandili ile ilgili olarak mesaj yayımladı. “Üç ayların başlangıcında kutladığımız Regaip Kandili’nin ardından bir başka mübarek gece olan Miraç Kandili’ne kavuşmanın huzuru ve mutluluğunu yaşıyoruz” diyen Başkan Örki mesajında şu görüşlere yer verdi; “Bu mübarek günler, dini duyguların en üst seviyede yaşandığı, dinimize olan bağlılığımızın arttığı kutsal günlerdir. Miraç, Peygamberimizin şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufkudur. Hz. Peygamber’in Mescid-i Aksa’dan semalara yükselmesi ve Allah katına çıkması mucizesidir. Bizlerde Peygamber efendimizin hadislerini, yaşantısını, bize öğüt ettiklerini ve tabi ki Kur’an-ı Kerim’i kendimize örnek alarak; Âlemlerin rabbinin sonsuz rahmet ve merhametine ulaşmaya çalışmalıyız. Bu duygu ve düşünceler ile içinde bulunduğumuz mübarek ayların ve Miraç Kandilinin başta Pamukkaleli vatandaşlarımız olmak üzere tüm İslam Alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum”.