PAMUKKALE BELEDİYESİ, OKULLARI ÇOCUKLAR İÇİN HAZIRLIYOR

12-02-2021

PAMUKKALE BELEDİYESİ, OKULLARI ÇOCUKLAR İÇİN HAZIRLIYOR

Pamukkale Belediyesi, 2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin başlamasına kısa bir süre kala, ilçedeki ilk orta dereceli okulları dezenfekte etti. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “15 Şubat 2021 Pazartesi günü ikinci eğitim öğretime başlayacak çocuklarımızın daha hijyenik ortamda derslerini yapabilmeleri için okullarımızı dezenfekte ettik” dedi.

Koronavirüs salgını önlemleri kapsamında ilçenin her alanında dezenfekte işlemlerini sürdüren Pamukkale Belediyesi, ilçede bulunan köy okulu statüsündeki 30 tane ilk ve orta okulu dezenfekte etti. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 15 Şubat 2021 tarihi itibari köy statüsünde bulunan okullarda, 2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin başlayacağını açıklamasıyla birlikte harekete geçen Pamukkale Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, bu kapsamda bulunan okullarda dezenfekte çalışmalarını kısa sürede tamamladı.

“ÇOCUKLARIMIZIN SAĞLIĞI ÖNEMLİ”

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Pamukkale ilçesinde pandemi sürecinin ilk gününden itibaren titiz bir çalışma yürüttüklerini ifade ederek, “Vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandıkları ortak yaşam merkezleri başta olmak üzere okullar, parklar, sağlık ocakları, PTT şubeleri, camiler, polis ve jandarma karakolları, yurtlar ile kamu binaları, esnaflarımızın işyerlerini düzenli olarak dezenfekte ediyoruz. Özel ekiplerimizle ilçede vaka görülen vatandaşlarımızın apartmanlarının ortak kullanım alanlarını da dezenfekte ediyoruz” dedi. Belediye Başkanı Avni Örki, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ’15 Şubat 2021 tarihinde, birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan okulların tamamı, köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerleşim yerlerinde il/ilçe hıfzıssıhha kurullarının il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri iş birliği içinde alacağı kararlar doğrultusunda tüm ilkokul ve ortaokullar ile tüm bağımsız anaokulu ve özel eğitim anaokullarında haftada 5 gün yüz yüze eğitime geçilecek’ kararının ardından derhal harekete geçerek, belirtilen kapsamda ilçede bulunan 30 ilkokul ve ortaokulun sınıfları başta olmak üzere ortak kullanım alanlar bahçeleri, koridorları ve lavabolarının belediye ekiplerince dezenfekte edildiğini belirtti. “Çocuklarımızın sağlığı önemli” diyen Başkan Örki, “Bakanlıklarımız, bilim kurulunun tavsiyesi ile Koronavirüs salgını sebebiyle okullarımızın kademeli olarak açılmasına ikinci yarıyıla başlamasına karar verdi. İlk etaptaki okullarımızda dezenfekte çalışmalarını tamamladık. İşimiz tabi ki bitmedi. 1 Mart 2021 tarihi itibari ile okullarımız çocuklarımıza kapılarını açacak. Bizlerde ilçemizde bulunan tüm okullarımızı 1 Mart’a kadar dezenfekte işlemlerini gerçekleştireceğiz. Bizler her türlü dezenfekte işlemini gerçekleştirsek de, şunu unutmayalım ki, bireysel olarak da 3 kurala uymamız çok önemli. Lütfen temizlik, maske, mesafe kurallarına uyalım, hep birlikte salgını yenelim” dedi.