PAMUKKALE BELEDİYESİ’NDEN MASKE VE ELDİVENLER İÇİN ÖZEL ATIK KUTUSU

04-05-2020

PAMUKKALE BELEDİYESİ’NDEN MASKE VE ELDİVENLER İÇİN ÖZEL ATIK KUTUSU

Pamukkale Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle kullanımı artan maske ve eldivenlerin ayrı toplanması için özel atık kutuları pazaryerleri ve hizmet binalarında kullanıma sundu.

Pamukkale Belediyesi, koronavirüs önlemleri çerçevesinde yaptığı çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, koronavirüsün yaygınlaşmasına engel olmak için tek kullanımlık maske, eldiven gibi hijyen malzemelerin ayrı bir şekilde toplanarak imha edilmesine ilişkin genelge yayınladı. Bu genelgeye göre Dünyayı sarsan salgın nedeniyle kullanımı artan maske ve eldiven gibi tıbbı atıkların halk sağlığına zarar vermeden toplanması için Pamukkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından kullanılmış maske ve eldiven toplama kutusu oluşturuldu. Bu kutular ilçe genelinde her gün kurulan Pazar yerleri ile Pamukkale Belediyesi’nin hizmet binalarına yerleştirildi. Ortak yaşam alanlarında kullanımı zorunlu hale gelen maske ve eldivenlerin insan sağlığına zarar vermeden imha edilmesi için kullanılan maske ve eldivenlerin ayrı olarak toplanması gerekiyor. Vatandaşların özellikle toplu olarak bulundukları pazar yerleri gibi alanlarda maske ve eldivenleri bu özel kutulara atmaları konusunda duyarlı olması gerekiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, koronavirüs salgınının önlenmesi için alınması gereken tedbirler konusunda yayımladığı genelgeyle vatandaşların bu tür atıkları nasıl toplamaları gerektiğini açıkladı. Buna göre eldiven, maske ve mendil gibi kişisel hijyen malzeme atıklar, evsel atıktan ayrı bir kap ya da kova içerisinde torba ile toplanarak, maske ve eldivenlerin biriktirilen torbanın, ikinci bir torbaya koyarak ağzını sıkıca bağlayıp ve en az 3 gün balkonda bekletilmesi ve daha sonra evsel atıkların içine katılması gerektiğini belirtti.