Oğuzhan İçin Engeller Kalkıyor

18-05-2015

Oğuzhan İçin Engeller Kalkıyor

Pamukkale Belediye Baskani Hüseyin Gürlesin, 2 hafta önce belediye çalismalarini yerinde incelemek ve halkla bulusmak için gittigi Yeniköy Mahallesi’nde bir yardim talebi aldi. Birgül Akgün, 16 yasindaki spastik engelli oglu Oguzhan Akgün’ün yillardir ayak kaslarindaki kisalik ve gerginlik nedeniyle yataga mahkum yasadigini ancak, cerrahi operasyonla yürüyebilecegini söyledi. Ancak aile olarak maddi durumlari olmadigini aktaran anne Birgül Akgün, Oguzhan’in yürümesi için Baskan Gürlesin destek istedi. Engellilere yönelik pozitif ayrimcilik yapan Baskan Gürlesin, Oguzhan için hemen harekete geçti. Efort Ortepedi Tip Merkezi’nde kapsamli bir muayene ve tetkikler sonrasi ayak kaslarinda kisalik ve gerginlik tespit edilen Oguzhan, Baskan Gürlesin’in destegiyle ayagindan basarili bir operasyonla ameliyat edildi. Ameliyat sonrasi hastanede Oguzhan’i ziyaret eden Baskan Gürlesin, hem Oguzhan’a hem ailesine geçmis olsun dileklerini iletti. Oguzhan ile yakindan ilgilenen Baskan Gürlesin, ameliyati gerçeklestiren Op. Dr. Fatih Tonkaz’dan bilgi aldi. Oguzhan’in basarili bir ameliyat geçirdigini aktaran Dr. Tonkaz, 1,5 ay sonra alçilarin çikartilacagini ve fizik-tedaviyle birlikte Oguzhan’in yürümeye baslayacagini müjdeledi.
   TEK ISTEGIM YÜRÜMESI
   Oglunun artik yürüyecegini bilmenin kendisini dünyanin en mutlu insanini yaptigini aktaran Anne Birgül Akgün, tüm desteklerinden dolayi Baskan Gürlesin’e tesekkür etti. “Ogluma ve bize yeni bir umut ve dünya verdiniz” diyen anne Akgün, “Oguzhan artik yürüyebilecek. Bundan öte bir beklentim zaten yoktu. Bunu da saglayan Pamukkale Belediye Baskanimiz Hüseyin Gürlesin’den Allah razi olsun” dedi.
   DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEGIZ
   Oguzhan’in yürüyecek olmasinin kendisini de çok mutlu ettigini aktaran Baskan Gürlesin, “Mahalle ziyaretimizde Oguzhan’in durumunu ögrendik. Cerrahi bir operasyonla yürüme sansi oldugunu ögrendigimiz Oguzhan için hemen harekete geçtik. Bugün geldigimiz noktada Oguzhan basarili bir ameliyat geçirdi. Insallah kisa zamanda da yürüyecek. Hastane odasinda Oguzhan’in ve ailesinin mutlulugunu görmek bizleri daha da mutlu etti. Oguzhan çocugumuzda oldugu gibi engellilerimize pozitif ayrimcilik yapiyoruz. Ellerinden tutarak destek olmaya gayret gösteriyoruz. Engelleri asmak noktasinda desteklerimiz sürecek” dedi.