BAŞKAN ÖRKİ’DEN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

20-03-2020

BAŞKAN ÖRKİ’DEN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Miraç Kandili ile ilgili mesaj yayımladı. Başkan Örki, “Miraç Gecesinin, zihinlerimize berraklık, kalplerimize ferahlık, akıllarımıza genişlik ve hayatımıza huzur getirmesini dilerim” dedi.

Mübarek üç ayların içinde yer alan maneviyatı büyük olan gecelerden olan Miraç Kandili, 21 Mart 2020 gecesi idrak edilecek. Bu özel geceyle ilgili Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, mesaj yayımladı. Sözlükte, merdiven, yukarı çıkmak ve yükselmek anlamına gelen Miraç, Hz. Peygamber’in Mescid-i Aksa’dan semalara yükselmesi ve Allah katına çıkması demek olduğunu dile getiren Başkan Örki, “Bu gece, içinde birçok ilahi hikmeti, sırrı ve bereketi barındıran Miraç kandilini hep birlikte idrak edeceğiz. Miraç; günde 5 vakit namaz ile yükselişin manası, hikmeti, hakikati ve evrensel mesajlarını yaşayarak Âlemlerin rabbinin sonsuz rahmet ve merhametine ulaşmaktır. Miraç; varoluşun gaye ve hikmetini anlayarak, kendisi, çevresi ve Rabbiyle barışık, huzur ve güven içinde bir hayatın;  kan, gözyaşı, işgal, yoksulluk ve sefaletin olmadığı bir dünyanın inşası için çalışmaktır. Kullukta ve insani değerlerde en yüce mertebelere yükselişi simgeleyen Miraç Gecesinin, zihinlerimize berraklık, kalplerimize ferahlık, akıllarımıza genişlik ve hayatımıza huzur getirmesi dileği ile vatandaşlarımızın ve bütün İslam âleminin Miraç Gecesini tebrik ediyor, bu gecenin bütün Müslümanların birlik, beraberlik ve kardeşliğinin pekişmesine ve insanlığın barış, huzur ve hidayetine vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum” dedi.