PAMUKKALE’YE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

29-02-2020

PAMUKKALE’YE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

İncilipınar mahallesinde yaşayan Çankaya ailesinin oğlu Uzman Piyade Onbaşı Halil Çankaya İdlib’teki hain saldırıda şehit oldu. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Uzman Piyade Onbaşı Halil Çankaya için başsağlığı mesajı yayınladı. Başkan Örki ayrıca aynı saldırıda gazi olan Uzman Çavuş Musa Karaaslan’ı baba ocağında ziyaret etti.

Türkiye’yi yasa boğan ve 34 askerimizin şehit olduğu İdlib’deki hain saldırıda şehit ateşi düşen yerlerden biri Pamukkale oldu. İncilipınar mahallesinde yaşayan Uzman Piyade Onbaşı Halil Çankaya, İdlip’teki hain saldırıda 33 silah arkadaşıyla birlikte şehit oldu.

BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki hain saldırıda 34 askerimizin şehit olmasının ülkeyi yasa boğduğunu söyleyerek, “Maalesef bu hain saldırı hepimizi derinden yaraladı. Şehitlerimizden biri de ilçemizden çıktı. İncilipınar mahallesinde yaşayan Çankaya ailesinin evine düşen şehit ateşi bizleri bir kez daha yaraladı. Şehit Uzman Piyade Onbaşı Halil Çankaya’ya ve bu olayda kaybettiğimiz tüm Mehmetçiklerimize yüce Allah’tan rahmet, ülkemize başsağlığı dilerim” dedi.

İDLİB GAZİSİNE ZİYARET
Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, İdlib’te 34 askerimizin şehit olduğu saldırıda yaralanan gazi Uzman Çavuş Musa Karaaslan’ı baba ocağında ziyaret etti. Aslen Afyonkarahisarlı olan ancak Pamukkale ilçesi Hürriyet mahallesinde ikamet eden Uzman Çavuş Musa Karaaslan hain saldırıda yaralanmıştı. Tedavisinin ardından ailesinin yanına gelen gazi ve Karaaslan ailesini Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki eşi Nur Örki ile birlikte ziyaret etti. Gazi Uzman Çavuş Musa Karaaslan’a geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Örki, hain saldırıda şehit olan askerlerimize rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi. Gazi Karaaslan ise yaşanan saldırıyı ve yaşadıklarını anlattı.