MERYEM TAYLAND'DA, MİNE KAMPTA

27-05-2019

MERYEM TAYLAND'DA, MİNE KAMPTA

Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol takımının 2 sporcusu milli görevde

MERYEM TAYLAND’DA, MİNE KAMPTA

Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nın formasını giyen 2 bayan sporcu milli takımlarda görev yapıyor. Meryem Tan, Taylan’da devam eden 25 Yaş altı Kadınlar Dünya Şampiyonası’nda boy gösterirken, Mine Ercan da milli takım hazırlık kampında yer alıyor.

Spor verdiği destekle bilinen Pamukkale Belediyesi’nin kurduğu spor kulübünden 2 sporcu milli takımlarda yer alıyor. Geride kalan sezonda Bölgesel Lig’den 3. Lig’e yükselme başarısını gösteren Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nın 2 sporcuda milli görevde bulunuyor. Spora başladığı Pamukkale Belediyespor’da milli takıma kadar yükselme başarısını gösteren Meryem Tan, Taylan’da ter döküyor. 23 Mayıs’ta başlayan ve 28 Mayıs tarihine kadar devam eden Tekerlekli Sandalye Basketbol 25 Yaş Altı Kadınlar Dünya Şampiyonası’nda yer alan ay-yıldızlı takımda Meryem Tan da görev alıyor. Meryem Tan’ın da formasını giydiği U25 Milli Takımı, B Grubu'nda  yer alırken ABD’ye 70-16, Almanya’ya 46-24  ve Avustralya’ya 53-24  yenilmekten kurtulamadı.  Büyük Britanya’ya 70-15 mağlup olan ay-yıldızlı takım, Güney Afrika ile oynadığı maçı 48-26 yenerek turnuvadaki ilk galibiyetini alırken, Meryem Tan, gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti. Meryem Tan son oynanan Güney Afrika maçında 24 sayı 10 ribaunt ile double-double yapıp maçın en iyi oyuncusu oldu.

MİNE HOLLANDA’YA HAZIRLANIYOR

Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nın bir diğer bayan sporcusu Mine Ercan da yine milli takımda yer alıyor. 30 Haziran -7 Temmuz tarihleri arasında Hollanda’nın Rotterdam kentinde yapılacak olan Tekerlekli Sandalye Basketbol Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda yer alacak olan A Milli Takım’ın 25 Mayıs’ta başlayan kampına Mine Ercan da katıldı. Ankara’daki kampa Taylan’dan dönüşte Meryem Tan da katılacak.  Meryem Tan ve Mine Ercan, Avrupa Şampiyonası’nda yapılacak olan maçlarda hem milli takımı, hem Denizli’yi hem de Pamukkale’yi temsil edecek. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, tekerlekli sandalye basketbol takımında yer alan bayan sporcuların milli takımlarda görev almasının kendilerini mutlu ettiğini söyleyerek, “Hem Meryem Tan hem de Mine Ercan geçen sezon takımın başarısında büyük pay sahibi olmuşlar. Performanslarıyla milli takımlarda görev yapan bu iki sporcumuzun Dünya ve Avrupa Şampiyonası’nda boy göstermiş olması bizleri mutlu ediyor. Sporcularımızı kutlarken, başarılarının devam etmesini dilerim” dedi.