PAMUKKALE'DE VOSVOS R├ťZGARI 30.10.2018

Pamukkale Belediyesi’nin ilçenin tan─▒t─▒m─▒na katk─▒ sunmak amac─▒yla bu y─▒l ilkini gerçekle┼čtirdi─či “Pamukkale Belediyesi 1.Vosvos Festivali” heyecan─▒, 29 Ekim Cumhuriyet Bayram─▒ co┼čkusuyla birle┼čti. Pamukkale Belediye Ba┼čkan─▒ Hüseyin Gürlesin, “Cumhuriyet Bayram─▒’na denk getirdi─čimiz Vosvos Festivali, ilçemize ayr─▒ bir renk, ayr─▒ bir heyecan katt─▒. Cumhuriyet Bayram─▒ co┼čkusu, festival heyecan─▒yla birle┼čince, daha da bir güzel oldu” dedi.

Pamukkale ve Karahay─▒t’─▒ hem yurt içinde hem de yurt d─▒┼č─▒nda tan─▒tmak için bir çok önemli çal─▒┼čmaya imza atan Pamukkale Belediyesi, farkl─▒ bir etkinlik daha organize ederek “Pamukkale Belediyesi 1.Vosvos Festivali”ni düzenledi. 3 gün süren festival kapsam─▒nda Türkiye’nin dört bir yan─▒ndan 100’den fazla vosvos derne─či kat─▒ld─▒. Karahay─▒t Kent Orman─▒ önündeki ye┼čil alanda kamp kuran vosvos severler, ilk gün Pamukkale Belediye Ba┼čkan─▒ Hüseyin Gürlesin’in de kat─▒ld─▒─č─▒ Cumhuriyet Konvoyu gerçekle┼čtirdiler. Son günde, finali fener alay─▒ ile yapt─▒lar.

“PAMUKKALE KADAR KARAHAYIT’TA ÖNEML─░”

─░lk gün, Karahay─▒t Kent Orman─▒ önündeki alanda, vosvos severlerle birlikte kahvalt─▒ yapan Pamukkale Belediye Ba┼čkan─▒ Hüseyin Gürlesin, kahvalt─▒n─▒n ard─▒ndan festivale kat─▒lan vosvos derneklerine plaket takdim etti. Ard─▒ndan, Karahay─▒t’dan ba┼člay─▒p, Pamukkale’de Kocaçukur’da tamamlanan Cumhuriyet Konvoyu, renkli görüntülere sahne oldu. Pamukkale Belediyesi ile Denizli Vosvos Kulübü i┼čbirli─činde düzenlenen vosvos festivalinin ilk gününde Natural Park önünde halkla vosvos severleri bir araya getiren Pamukkale Belediye Ba┼čkan─▒ Hüseyin Gürlesin “UNECSO Dünya Kültür Miras─▒ listesinde yer alan Pamukkale’mizin tan─▒t─▒m─▒ kadar, ┼čifal─▒ suyuyla termalin ba┼čkenti sayd─▒─č─▒m─▒z Karahay─▒t’─▒n tan─▒t─▒m─▒ da çok önemli” diyerek “Pamukkale Belediyesi 1.Vosvos Festivali”nin turizm ilçesi olarak Pamukkale ─░lçesi’nin her yönüyle tan─▒t─▒m─▒ için önemli oldu─čunu söyledi. Festivalin ilk gününde Kocaçukur’da gerçekle┼čen etkinli─čin ard─▒ndan, vosvos severler trekking (do─ča yürüyü┼čü), voleybol turnuvas─▒, çe┼čitli yar─▒┼čmalarla festival e─člencesine devam etti. Ard─▒ndan Ozanca konseri ile ilk gün tamamland─▒. Vosvos severler ikinci gün de çe┼čitli etkinlikler düzenleyerek, Karahay─▒t ve Pamukkale’yi gezdiler. Kendi aralar─▒nda çe┼čitli yar─▒┼čmalar düzenleyerek, festival co┼čkusunu devam ettirdiler. Pamukkale’ye hayran kald─▒─č─▒n─▒ ifade eden vosvos severler, Pamukkale Belediyesi’ne, Ba┼čkan Hüseyin Gürlesin’e böyle bir festivale ev sahipli─či yapt─▒─č─▒ için te┼čekkür ettiler. 29 Ekim Cumhuriyet Bayram─▒ co┼čkusunu içine alan Denizli’de ilk defa düzenlenen “Pamukkale Belediyesi 1.Vosvos Festivali” son gününde, Ziya T─▒k─▒ro─člu Tiyatrosu önünden ba┼člay─▒p, Pamukkale Belediyesi’nin YSE’deki ana binas─▒nda sona eren fener alay─▒ konvoyu ile sona erdi. Türkiye’nin dört bir yan─▒ndan gelerek, 29 Ekim co┼čkusunu Denizli’de ya┼čayan vosvos severler, “Pamukkale’nin, Karahay─▒t’─▒n, Denizli’nin tan─▒t─▒m─▒ için güzel bir etkinlik olmu┼č. Çok güzel a─č─▒rland─▒k. Her┼čey çok güzeldi. Ayr─▒ca vosvos kültürünü de ya┼čatt─▒─č─▒ için Pamukkale Belediye Ba┼čkan─▒ Hüseyin Gürlesin’e çok te┼čekkür ederiz” dediler.

PAMUKKALE, VOSVOSLARLA RENKLEND─░ haberi için t─▒klay─▒n─▒z.