PAMUKKALE BELEDİYESİ, HAKAN MENGÜÇ'Ü GENÇLERLE BULUŞTURDU

24-10-2018

PAMUKKALE BELEDİYESİ, HAKAN MENGÜÇ'Ü GENÇLERLE BULUŞTURDU

Pamukkale Belediyesi, ‘Kalbin temiz ise hikâyen mutlu biter’ diyerek sufi felsefesi ışığında gençlere hayata pozitif bakmayı öğütleyen Sufi Yazar Neyzen Hakan Mengüç’ü gençlerle buluşturdu. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Pamukkale Belediyesi olarak birçok etkinlikle hizmet vermeye çalışıyoruz. Bugünde Sufi Yazar Neyzen Hakan Mengüç’le gençlerimizi, halkımızı buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Pamukkale Belediyesi’nin katkıları ile Pamukkale Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve Pamukkale Gençlik Topluluğu’nun işbirliğinde gerçekleşen “Sufi Felsefesi ve Pozitif Düşünce” konulu söyleşi için Sufi Yazar Neyzen Hakan Mengüç, Denizli’de gençlerle buluştu.

GÜRLESİN, MENGÜÇ’Ü MAKAMINDA AĞIRLADI

Sufi Yazar Neyzen Hakan Mengüç ve ekibini makamında ağırlayan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, kendilerini Pamukkale’de görmekten büyük bir mutluluk duyduklarını ifade etti. Başkan Gürlesin, Mengüç’e Pamukkale ilçesi hakkında bilgiler vererek, belediye olarak ilçeye kazandırdıkları projelerden bahsetti. Denizli’ye daha öncede geldiğini söyleyen Hakan Mengüç, Denizli’nin güzel bir değişim yaşadığını ifade ederek, Pamukkale’ye tekrardan hayran kaldığını belirtti. Mengüç, özellikle Pamukkale Belediyesi’nin gençlere kazandırdığı sosyal tesislerden biri olan Pamuk Kafe Üniversite & Kitap Kafe’ye hayran kaldığını söyleyerek, “Kahvaltımızı orada yaptık. Kitaplarımızı da orada imzalayacağız. Konuşan Bank’larda ki şiirler, çevresel düzenlemesi gerçekten farklı ve güzel olmuş. Emeğiniz için teşekkür ederim” dedi.

MENGÜÇ, PAÜ’DE GENÇLERLE BULUŞTU

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’i ziyaretinin ardından, PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gençlerle bir araya gelen Hakan Mengüç, yaklaşık iki saat süre sahnede kalarak, sufi felsefesi, pozitif düşünce, ney’in tasavvuf düşüncesindeki manası, hem bireysel hem de kadın-erkek ilişkilerinde hayata pozitif bakış açıları gibi birçok konulardan bahsetti. Söyleşisi arasında, izleyenlere sürpriz olarak da ney dinletisi sunarak, kendisine bir semazen eşlik etti. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin başta olmak üzere, belediye başkan yardımcıları, Pamukkale Belediyesi Kent Konseyi, Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Kent Konseyi Engelli Meclisi, Pamukkale Gençlik Topluluğu üyeleri ve üniversiteli gençler ile çok sayıda Denizlili’nin izlediği söyleşi büyük beğeni topladı. Söyleşi sonrasında Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Sufi Yazar Neyzen Hakan Mengüç’e günün anısına plaket takdim etti. Başkan Gürlesin, “Sufi felsefesi ve pozitif düşünce ile bir etkinliğimizi gerçekleştirdik. Pamukkale Belediyesi olarak birçok etkinlikle hizmet vermeye çalışıyoruz. Bugünde çok değerli bir misafirimiz vardı. Dolu dolu geçen bir etkinliğimiz oldu. Kendisinin neyzen olması, yazar olması, sufi olmasının çok daha farklı bir anlam kattığını düşünüyorum. Denizli’nin en büyük ilçesi olmamız, dünyanın değerlerinden olan Pamukkale’nin ilçemizde olmasının bize farklı görevler yüklediğini düşünüyorum. Bu anlamda da çok değerli misafirlerimizle öğrencilerimizi, halkımızı bir araya getirmemiz gerekiyor. Bugün dolu dolu bir günü yaşadığımızı düşünüyorum. Ben kendisinin de anlattığı gibi, pozitif düşüncenin hayatımızın her anına girmesini temenni ediyorum. Hakan Mengüç’ün gönlüne yüreğine sağlık, çok teşekkür ediyorum” dedi. Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, gündüz yapılan bu etkinliğin devamının ilerleyen aylarda Pamukkale Belediyesi olarak yapımına devam ettikleri ve kısa sürede tamamlayacakları Aktepe Kültür Merkezi ile Pamukkale Kültür Sanat ve Yaşam Merkezi’nde sürmesini temenni ettiklerini söyledi. Başkan Gürlesin, son olarak, “Bu programın oluşmasında emeği geçen Pamukkale Kent Konseyimize, Gençlik Meclisimize ve Pamukkale Gençlik Topluluğu’na çok teşekkür ediyorum” dedi. PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki söyleşinin ardından, Hakan Mengüç Pamuk Kafe Üniversite&Kitap Kafe’de gerçekleşen imza gününde okurlarına “Ben Ney’im” adlı kitabını imzaladı. Hakan Mengüç, etkinliklerin ardından, Pamukkale Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri ile birlikte Pamukkale Belediyesi’nin ilçede hayata geçirdiği vizyon projeleri gezdi.