BU Habere Alzheimer Hastalari Çok Sevinecek

27-02-2015

BU Habere Alzheimer Hastalari Çok Sevinecek

Baskan Gürlesin ve Kaymakam Beyru, Alzheimer Dernegi Denizli Subesi’ne giderek buradaki yaslilarla bir araya geldi. Dernek Baskani Kader Kurhan, Baskan Gürlesin ve Kaymakam Beyru’yu dernekte konuk etti.
   Burada yaslilar ve Alzheimer hastalari, isteklerini dile getirdi. Dernek Baskani Kurhan, Pamukkale Belediyesi’nin Alzheimer hastalarina gösterdigi destekten dolayi Baskan Gürlesin’e tesekkür ederek plaket takdim verdi.
   Baskan Gürlesin, Alzheimer hastaliginin gündemde tutulmasi gerektigine dikkat çekerek, ‘Biz bu hastalarimiza ve yaslilarimiza yardim etmek istiyoruz. Görevimizin disinda ise köprü olmaya çalisiriz. Bir yerel yönetici olarak bana düsen ne varsa yapacagim. Kaymakamimizla isbirligi halinde birlikte hareket ediyoruz. Isbirligi çok önemlidir. Bundan sonra hep beraber yapilacaklarin üzerine gidecegiz. Amacimiz hizmet etmektir. Gelip istisare etmek üzere sizlerin yaninizdayiz. Sizlerden gelen talepleri de degerlendirerek en dogru yöntemi belirleyip uygulamaya geçmek istiyoruz. Meclis üyelerimiz olsun, dernegimiz olsun diger arkadaslarimiz olsun herkesin fikriyle belli noktaya getirip sorunlari çözecegiz. Bu da hepimizin eseri olsun. Belediyemizin yaslilara yönelik yeni çalismasi olacak. Belediyemizde tamir ekibi olusturuyoruz. Yasli, ihtiyaç sahibi ve yardima muhtaç insanlarimizin evlerine gidip kapisi, penceresi, boyasi, badanasi, temizligi ve diger islerinin görülmesi için ekip olusturuyoruz. Birlikte hareket ederek yaslilarimizin bu ihtiyacini da karsilayabiliriz’ dedi.
   Kaymakam Beyru da belediyenin söz konusu ailelerin evini temizlerken psikolog gibi diger ihtiyaçlarin da kaymakamlik tarafindan karsilayacagini belirterek, ‘Benimde bir yakinim alzheimer hastasiydi. Nasil sikintilar çekildigini, neler yasandiginin iyi kötü bende yakinan gören ve yasayan bir insanim. Kaymakamlik, belediyemiz, meclis üyesi arkadaslarimiz birlikte üzerimize ne düsüyorsa yapmaya haziriz. Alilerin ihtiyaçlarini belediye karsilayacak. Haftalik ya da 15 günde bir o eve giderek temizlik yapacak. Bunun disinda 112’nin disinda periyodik bakimlari gereken hastalarimiz oluyor. Onlarin hastaneye naklini de belediye yapacak. Bizde yaslilarin evde bakim islerini yapacagiz. Hasta ve yakinlarina her türlü destegi verecegiz. Özellikle Alzheimer hastalarinin psikolog destegi ihtiyaci var. Geçen Baskanimiz bir eve gitmis. Ailesi 25 yasindaki bir genci, zarar veriyor diye elini kolunu zincirle baglamis. Hemen psikolog tedavisine basladik. Genç suanda toplum sagligi merkezinde günlük hizmetini aliyor. Resim yapiyor, tedavi görüyor.’ dedi.
  Dernek Baskani Kader Kurhan da, Baskan Gürlesin ve Kaymakam Beyru’yu agirlamaktan duydugu memnuniyeti dile getirdi.