PAMUKKALE'DE 8. FUTBOL ŞÖLENİ'NDE HEYECAN BAŞLADI

09-10-2018

PAMUKKALE'DE 8. FUTBOL ŞÖLENİ'NDE HEYECAN BAŞLADI

Pamukkale Belediyesi’nin düzenlediği “Pamukkale’de 8. Futbol Şöleni Sonbahar 2018 Halı Saha Futbol Turnuvası”nda heyecan 3 sahada yapılan 9 maçla başladı. 27 mahalleden 36 takımın katılımı ile yapılan bu büyük futbol şöleninde heyecan ay sonuna kadar devam edecek. Turnuvanın açılışını yapan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Geleneksel hale gelen turnuvamızda centilmenliğin ön planda olmasını istiyoruz. Tüm takımlara başarılar dilerim” dedi.

Pamukkale Belediyesi, ilkini 2015 yılı ilkbaharında düzenlediği halı saha futbol turnuvalarında heyecan devam ediyor. 27 mahalleden 36 takımın katılımı ile  yapılan  “Pamukkale’de 8. Futbol Şöleni Sonbahar 2018 Halı Saha Futbol Turnuvası”nda ilk tur 3 sahada yapılan 9 maçla başladı. Tek maç eleme usulüne göre yapılan maçlarda heyecan yüksekti. 25’er dakikalık 2 devrede oynanan maçların berabere tamamlanması halinde galip takımı 5’er penaltı vuruşları belirliyor.

“SPORA DESTEĞİMİZ SÜRECEK”

8-14 Ekim tarihleri haftasında kutlanan Amatör Spor Haftası etkinlikleri çerçevesinde başlayan “Pamukkale’de 8. Futbol Şöleni Sonbahar 2018 Halı Saha Futbol Turnuvası”nın açılışına Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Başkan Yardımcısı Türkay Gözlükaya, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Feyyaz Ceşen de katıldı. Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu sporun her türlüsünün gençler için önemli olduğunu söyleyerek, “Pamukkale Belediyesi spora büyük destekler veriyor. Bu turnuvada desteklerden biri. 8. kez düzenleniyor olması çok önemli. Sayın Başkan Gürlesin’i hem bu turnuva hem de spora verdiği destekler nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ise Amatör Spor Haftası çerçevesinde 8.’si düzenlenen turnuvanın açılışını yaptıklarını dile getirerek, “Biz mahalleler arasında kaynaşmayı sağlamak ve gençlerin spor yapması için bu turnuvayı düzenliyoruz. Geleneksel hale gelen turnuvamızda bu yıl 27 mahalleden 36 takım mücadele ediyor. Turnuva sonunda dereceye giren takımlara ödüllerimiz olacak. Katılan ve mücadele eden tüm takımlara centilmence oyun ortaya koyarak hedeflerine ulaşmalarını diliyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ile Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu turnuvanın başlangıcını yaptı.

9 MAÇTA 107 GOL ATILDI

“Pamukkale’de 8. Futbol Şöleni Sonbahar 2018 Halı Saha Futbol Turnuvası”nda ilk tur maçları Pamukkale Belediyesi tarafından yaptırılan Pamukkale, Kale ve Akhan sahalarda oynandı. Pamukkale sahasındaki maçlarda Gözlerspor’u 5-4 yenen Zeytinköygücü, As Yeniköyspor’u 10-4 mağlup eden Kurtlucaspor ve  Uzunpınarspor’u 9-4 yenen Deliktaş Örtülüspor takımları adlarını ikinci tura yazdırdı. Kale sahasındaki maçlarda ise Pamukkale Alpay Tekstilspor, Anafartalar Grup 258 takımını 6-4 mağlup ederken, Aktepe Denizli Ağrılılarspor Develi Gençlikspor’u 11-3 ve  İncilipınarspor Duranspor’u 8-5 yenen Develi Dayı Yeğenspor tur atlama başarısını gösterdi. Akhan sahasında da  Zümrütspor  ile Pelitlibağ Fikirtepespor arasındaki maç 4-4 sona ererken, penaltılar sonunda Pelitlibağ temsilcisi 9*8 galip gelerek tur atladı. Aynı sahadaki diğer maçlarda ise Kervansaray Zeytinyaylasıspor’u 8-3 yenen Küçükderespor ile Pamukkale Fatihspor’u 9-6 yenen Akköy Çerkezspor tur atlayan ekipleri oldu. Yapılan 9 maçta takımlar tam 107 kez gol sevinci yaşadı.Turnuvada heyecan 10 Ekim Çarşamba günü ise Zümrüt sahasında saat 19.00’da Dost İstiklalgücü- Hürriyetspor, 20.00’de Cankurtaran Çukurspor – Deliktaş Gençlikspor ve 21.00’de de Asmalıevler kalbim Gıdaspor- Yeniköy Gençlikspor maçları yapılırken, Deliktaş sahasında saat 19.00’da Zeytinköy Güzelyurtgücü – istiklal Yıldızspor, 20.00’de Kaplanlarspor – Kayıhan Birlikspor ve 21.00’de de Kayıhan Aşkarspor – Kale Gençlikspor maçları oynanacak. Aynı gün Kale sahası 19.00’da Kaplanlar Gençlikspor – Kurtluca Kartalspor, Saat 20.00’de Yukarışamlı Efsanelerspor – Aktepespor ve 21.00’de de Karşıyaka Gençlikspor-Sami Türel Horoz Gençlikspor karşılaşmalarında heyecan yaşanacak. Müsabakalarla ilgili maç programı ve sonuçlar www.pamukkale.bel.tr adresinden takip edilebilir.